Naslovna Izdvajamo Danas je Dan srpskog jedinstva! Srbi, svi trobojke na prozore! (VIDEO)

Danas je Dan srpskog jedinstva! Srbi, svi trobojke na prozore! (VIDEO)

0

Danas je 15. septembar, Dan srpskog jedinstva! Država Srbija pokrenula je kampanju gdje pozivaju sve da rašire barjake na prozore!

„Glavni cilj u pokušaju da utemeljimo ovaj lijepi praznik je da motivišemo sve naše građane gdje god oni živjeli, dakle Srbe iz svih krajeva da toga dana na svoju kuću, zgradu, stan, istaknu našu trobojku“, rekao je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

„Dakle naši sunarodnici toga dana bilo bi dobro da istaknu našu trobojku. Dobro su pripremljeni spotovi u kojima proslavljeni Srbi iz različitih oblasti života pozivaju naš narod da to učini“, rekao je Selaković.

Kampanji se među prvima odazvao glumac Milan Vasić.

„Zastava je simbol naše pobjede, naš ponos i naš bedem. Gdje se vije srpska zastava tu je i srpstvo. Volimo našu trobojku i ne dozvolimo da nas ikad više podijele i razjedine, jer jedan smo narod i u svima nama bije isto srce. Zato, braćo i sestre, 15. septembra trobojke na prozor“, poručio je Vasić.

U spotovima koji su se pojavili na društvenim mrežama akademik Dušan Kovaćević i glumac Petar Božović, uz himnu „Bože pravde“ koja se čuje u pozadini, podsjećaju na slavnu srpsku istoriju.

„Mnogo je toga što nas dijeli. Dijele nas rijeke i planine. Dijele nas granice, ali ima više toga što nas spaja. Ujedinjuje nas naš srpski jezik, kultura, pismo i duhovnost. Ujedinjuje nas radost i ponos zbog naše slavne istorije. Dragi prijaterlji 15. septembra pozdravimo našu zastavu“, kaže Kovaćević u spotu.

„Srpstvo je vaskrslo i naša trobojka se zavijorila u svim slobodnim srpskim zemljama. Ljudi, isturite zastave na prozore“, poziva narod Petar Božović.