26.7 C
Banja Luka

DANAS NA TRGU KRAJINE Petrović završava marš časti za ozdravljenje Srpske

„Prije 10 dana sam iz moje Bijeljine zajedno sa svojim saradnicima krenuo sam u `marš časti za ozdravljenje Republike Srpske` prema Banjaluci. Nakon 10 dana i pređenih više od 220 kilometara danas, 3. maja završavamo svoju misiju dolaskom u Banjaluku“, naveo je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u narodnom proglasu građanima Republike Srpske.

On je naveo da ga je tokom proteklih 10 dana na ulicama i trgovima na putu marša časti za ozdravljenje Republike Srpske susretalo mnogo građana govoreći o svojim problemima i brigama.

„Iskustva i životne priče ljudi koje sam upoznao na maršu časti, učinili su da spoznam da je naša časna šetnja bila sa misijom i naši zahtjevu su upravo vapaj naroda Republike Srpske da želi da živi u pravednijoj i boljoj Republici Srpskoj. U Banjaluku stižem sa zahtjevima koji su zahjevi ne samo građana Bijeljine već potreba svih građana Srpske. Narod Bijeljine i Republike Srpske traži:

– Ravnopravno i kontinuirano ulaganje u svaku opštinu i grad u Republici Srpskoj,

– Smjenu korumpiranih direktora i raspuštanje Skupštine grada Bijeljina,

– Republiku Srpsku bez kriminala i korupcije,

– Republiku Srpsku zdrave omladine i sigurne budućnosti,

– Republiku Srpsku pravih vrijednosti,

– Republiku Srpsku za SVE.“

Petrović je istakao da će svoje zahtjeve obnarodovati danas, 3. juna 2023. godine u 18 časova na Trgu Krajina u Banjaluci, a zahtjeve prema vlastima Republike Srpske  predaće u ponedjeljak u Vladi Republike Srpske.

„Stoga, pozivam Vas da mi se pridružite na Trgu Krajine, danas od 18 časova kada moji saradnici i ja stižemo u Banjaluku. Budite dio našeg časnog marša za ozdravljenje Republike Srpske. Neka živi Bijeljina, neka živi Republika Srpska“, poručio je Petrović.

Podsjećamo, Petrović se na “marš časti za ozdravljenje Republike Srpske” odlučio, nakon obećanja koje je dao, da će kada Dodikov SNSD i njegovih 15 koalicionih partnera na Bijeljini polome zube, što se desilo 19. marta kada je dobio ubjedljivu podršku građana Semberije na referendumu o opozivu, krenuti na marš časti. I krenuo je s ciljem odlučne borbe da narod pobijedi kriminal.

(BN) Foto: SDS

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here