Naslovna Izdvajamo Stanivuković daje 5,8 miliona firmi porodice Mladena Ilića

Stanivuković daje 5,8 miliona firmi porodice Mladena Ilića

0

Grad Banjaluka na čelu sa Draškom Stanivukovićem odlučio je preduzeću „Eko-EuroTim“, koje se povezuje sa njegovim političkim protivnikom Mladenom Ilićem, dati posao uređenja vodotoka rijeka vrijedan 5,8 miliona maraka.

Konkretno, Grad Banja Luka je raspisao nabavku za uređenje vodotoka rijeka, regulisanih i neregulisanih potoka, a firma „Eko-Euro Tim“je, prema podacima sa zvaničnog sajta Grada Banjaluka, jedina dostavila ponudu i njihova ponuda je bila prihvatljiva.

Posjedovanje mašina kao dokaz profesionalne sposobnosti

„Pored dokaza traženih tenderskom dokumentacijom, najpovoljniji ponuđač je u ponudi dostavio ovjerenu fotokopiju bilansa uspjeha za prošlu godinu, ovjerene fotokopije saobraćajnih i upotrebnih dozvola za vozila i mašine koje su tražene kao dokazi tehničke i profesionalne sposobnosti“, istaknuto je u obavještenju Grada Banjaluka kojim je precizirano da je od ponuđača kao dokaz tehničke i profesionalne sposobnosti traženo posjedovanje određenih mašina.

Grad je ranije raspisao Obavještenje o nabavci gdje je ponudio pet miliona maraka bez PDV-a za čišćenje vodotokova, što sa PDV-om iznosi oko 5,8 miliona KM upravo za koliko je „Eko-Euro Tim“ ponudio da odradi taj posao.

Firma „Eko-Euro Tim“ iz Krupe na Vrbasu je u vlasništvu Dragiše Tubića koji je u rodbinskim vezama sa Mladenom Ilićem poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Podsjetimo, Ilić je ranije, prije nego je preuzeo mandat poslanika u NS RS bio predsjednik Skupštine Grada Banjaluka, a on i Stanivuković su bili zakleti politički protivnici i nisi su se složili oko mnogih odluka.

CAPITAL je nedavno objavio i da su „Vode Srpske“ dale vrijedan ugovor firmi „Eko-Euro Tim“i to pregovaračkim postupkom bez objave obavještenja o nabavci.

Ugovor je bio težak čak 3,1 miliona KM a dodijeljen je za posao rekonstrukcije zaštitnih vodnih objekata na teritoriji Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Laktaša i Srpca.

Kao opravdanje zbog čega je ugovor dodijeljen pregovaračkim postupkom bez objave obavještenja u „Vodama Srpske“ su naveli da hitna rekonstrukcija objekata ne bi mogla biti započeta minimum 60 dana od dana objavljivanja obavještenja o nabavci na osnovu čega bi, kako kažu, bilo upitno okončanje svih aktivnosti do kraja 2022. godine.

(CAPITAL)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube