24.7 C
Banja Luka

Detalji drame kod Kalinovika: Pljevaljčića pregazio džip

Siniša Golijanin, direktor Kazneno-popravnog zavoda Foča, spasen je juče u zadnji čas nakon saobraćajne nesreće koja se, najvjerovatnije u petak popodne, dogodila na obroncima Zelengore, dok je njegov saputnik Dalibor Pljevaljčić, direktor Studentskog doma Foča, kojeg je pregazio terenac tojota, pronađen mrtav.

Otkriva to za „Nezavisne novine“ svjedok sa mjesta tragedije, koja je potresla fočanski kraj.

Kobnih momenata oni su se vozili terencem tojota, kojom su sletjeli u provaliju. Na planinu su, otkriva naš sagovornik, otišli u petak. U izvlačenju unesrećenih učestvovali su pripadnici Spasilačke službe WOLF.

Nenad Ikonić, načelnik Spasilačke službe WOLF, rekao je za „Nezavisne novine“ da su dojavu o nesreći dobili od policije.

„Dojavu smo dobili od načelnika Policijske uprave Foča Velimira Kostovića, da su negove kolege iz Kalinovika javile da postoji trag, u provaliji, te da se odaziva jedno lice. To je bio signal da iz naše baze u Foči krenemo na tu lokaciju, koja se zove Džafer Potok, a koja se nalazi tri – četiri kilometra iznad Orlovačkog jezera“, rekao je Ikonić za „Nezavisne novine“.

Stigli su gore, te se sa tehničkom opremom spustili i izvukli Golijanina, a onda su čekali tužioca da da dozvolu da se izvuče tijelo Pljevaljčića. U tome su učestvovali Jedinica žandarmerije i šest pripadnika WOLF-a.

„To je veoma težak teren, ništa se ne može raditi bez tehničke opreme, alpinističke – užadi i uređaja koje koristimo“, istakao je Ikonić.

Golijanina su presvukli, utoplili ga. On je već bio u stanju hipotermije.

„Koliko smo mi mogli da vidimo, gubio je bitku za život. Oni su udes imali u petak popodne, a mi smo došli u nedjelju oko 14 časova. Nije bio svjestan, ali je davao znake života. Na 120 metara smo našli Golijanina, a drugi putnik u vozilu je bio na pola puta. Automobil je bio još niže“, rekao je Ikonić za „Nezavisne novine“.

(Nezavisne)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here