Naslovna Crna Hronika DETALJI JUTROŠNJEG STRAVIČNOG ZLOČINA U ŠIPOVU: Evo šta je Dragan Trkulja uradio...

DETALJI JUTROŠNJEG STRAVIČNOG ZLOČINA U ŠIPOVU: Evo šta je Dragan Trkulja uradio nakon što je sjekirom ubio suprugu

Dragan Trkulja (61) iz Šipova, koji je osumnjičen da je sjekirom ubio suprugu Snežanu (57), sam se prijavio policiji, ali je prije toga svratio na lokalnu benzinsku pumpu kako bi popio piće.

– Zločin se dogodio jutros, u dnevnom boravku kuće u kojoj su supružnici živjeli. Nakon toga je Dragan otišao na benzinsku, gdje je, kako se priča, popio sok ili kafu, a zatim nastavio prema lokalnoj policijskoj stanici, te se prijavio policiji, ističu sagovornici „Nezavisnih novina“ iz ovog gradića.

Policija je Trkulju uhapsila, te otišla do kuće gdje se sve dešavalo, te su pronašli Snežanino tijelo.

Trkulja je danas bio na kriminalističkoj obradi, nakon koje će biti sproveden na dalje postupanje u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Iz tog tužilaštva je potvrđeno da je uviđaj obavila dežurna tužiteljica Hana Vranješević, zajedno s pripadnicima Policijske stanice Šipovo.

– Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje, kao i vještačenja, s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog krivičnog djela, a naložena je i obdukcija koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjoj Luci, rekli su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Šta je motiv ovog zločina, nije saopšteno, a ni Šipovljani ne znaju puno. Kažu da su šokirani.

– Poznajem i Dragana i pokojnu Snežanu. Njih dvoje godinama su zarađivali tako što su narodu cijepali ili slagali drva, za dnevnicu. Imaju odraslu djecu, rekli su mještani Šipova.

Kako dodaju, Dragan je godinama imao zdravstvene probleme.

– Da, mislim da je imao epilepsiju. Godinama je koristio terapiju, kaže jedan Šipovljanin.

Prema danas objavljenim saznanjima, Dragan je, nakon zločina, sa sebe skinuo krvavu odjeću i vjerovatno se istuširao, a potom izašao iz kuće, u kojoj su kasnije istražioci, na podu i zidovima, pronašli tragove krvi, javljaju Nezavisne novine.