Naslovna Najnovije Stiven Sigal se učlanio u rusku političku stranku

Stiven Sigal se učlanio u rusku političku stranku

Američki glumac Stiven Sigal (69), dugogodišnji poštovalac ruskog predsjednika Vladimira Putina, učlanio se u partiju blisku Kremlju, saopštila je danas stranka Samo Rusija – Patriote – Za istinu.

Sigal, majstor istočnjačkih borilačkih i akter mnogih akcionih filmova, kao i muzičar i aktivista za zaštitu životne sredine, dobio je člansku kartu, a video snimak učlanjenja je objavljen u subotu, preneo je Rojters.

Nova ruska stranka čiji je postao član formirana ranije ove godine, kada su se tri ljevičarske partije koje podržavaju Putina, spojile u jednu.

Sigal, koji je rusko državljanstvo dobio 2016. godine, predložio je akciju protiv kompanija koje štete okolini.

-Bez mogućnosti da se hapse ljudi, kada ih samo kažnjavamo finansijski, oni će praviti samo još veću zaradu radeći ono što su dosad radili – uništavali sredinu – rekao je Sigal u svom prvom govoru kao član partije.

Partija, čiji je jedan od lidera poznati pisac Zahar Pilepin, konroliše je grupaciju u državnoj Dumi, a planira da izađe na parlamentarne izbore u septembru.

Sigal je imenovan za specijalnog predstavnika Ministarstva inostranih poslova za pitanja rusko-američkih humanitarnih odnosa.

On je u maju posjetio Venecuelu i predao samurajski mač levičarskom predsedniku te južnoameričke zemlje Nikolasu Maduru.