Naslovna Najnovije Detalji korona žurke u Šipovu: Pijanku i slavlje prekinula tuča

Detalji korona žurke u Šipovu: Pijanku i slavlje prekinula tuča

ŠIPOVO – Šest mladića učestvovalo je u tuči na privatnoj kućnoj zabavi koju je organizovao Mitar J. iz Šipova, a na kojoj je policija zatekla više od 30 osoba, čime su prekršene i mjere protiv širenja korona virusa, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Incident se desio u ponedjeljak oko ponoći, a saznajemo da su u tuči učestvovali Vladimir M, Slaven R, Slobodan P, Radivoj J, Srđan S. i Vladimir M. Prema našim informacijama, tokom obračuna niko nije ozbiljnije povrijeđen, a svemu je prethodila žustra svađa mladića iz dvije grupe. Pretpostavlja se da je svađi kumovao i alkohol, a taj dan je bila neka lokalna fudbalska utakmica i oni su se nakon toga okupili.

Mještani koji žive u blizini kuće u kojoj je bila žurka tvrde da se na zabavi okupilo čak oko stotinu ljudi, ali su se neki od njih razbježali prije dolaska policije.

– Oni su navodno slavili pobjedu na nekoj fudbalskoj utakmici i tokom slavlja došlo je do svađe, a zatim i tuče više mladića. Bilo je veoma bučno, prava žurka, kao da nema mjera zbog pandemije, a mladići su i pili alkohol, galamili – kazao je ovaj mještanin Šipova ne želeći da mu pominjemo ime. On je dodao da je riječ o velikoj kući koja se nalazi u blizini centra grada.

Naglasio je da se u Šipovu priča da je na žurci bio sin jedne funkcionerke i političarke koji je navodno dobio “dobre batine”.

Policijska uprava Mrkonjić Grad, navodeći inicijale učesnika tuče i organizatora žurke, saopštila je da im je ovaj slučaj prijavljen 22. marta oko ponoći, te su odmah poslali ekipu na teren.

– Policijskoj stanici Šipovo prijavljeno je da je u kući u Kninskoj ulici narušen javni red i mir tučom i galamom. Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da je M. J. iz Šipova u kući organizovao privatno okupljanje, suprotno mjerama iz zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije, na kojem je bilo oko 30 ljudi. Tom prilikom između šest lica došlo je do tuče i obračuna – rekli su u PU Mrkonjić Grad.

Dodali su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, te da će svim učesnicima biti izdate prekršajne prijave. Prema policijskom izvještaju, protiv organizatora žurke Mitra J. biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja ograničenje kretanja na određenom prostoru. Svim učesnicima obračuna izdate su prekršajne prijave za tuču i fizički napad, dok će Vladimir M. biti kažnjen za prekršaj ugrožavanje bezbjednosti prijetnjom napada na život i tijelo.

Apel

Policijska uprava Mrkonjić Grad poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe koji ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi. Istakli su da je prema odluci Republičkog štaba za vanredne situacije dozvoljen broj osoba na privatnim okupljanjima do 10, dok se na javnim okupljanjima može naći najviše 30 osoba.

– S ciljem zaštite zdravlja ljudi službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti – naveli su iz policije, piše Glas Srpske.