30.7 C
Banja Luka

Trivić odgovorila predsjedniku Skupštine Banjaluka

Jelena Trivić poslanik u Narodnoj skupštini Repulike Srpske komentarisala je stanje gradskih finansija i na društvenim mrežama poručila predsjedniku Skupštine grada Banjaluka Mladenu Iliću da je „Zakon o budžetskom sistemu stariji od mišljenja ministarstva finansija“.

„Prateći raspravu oko toga da li poslije 31.03. Banjaluka ima pravo na privremeno finansiranje ili nema i analizirajući izjavu predsjednika Skupštine grada Banjaluka, koji se pozvao na mišljenje ministarstva finansija, moram da upozorim mladog kolegu, da pravna snaga mišljenja ministarstva finansija nema prednost u odnosu na Zakon o budžetskom sistemu Republike Srpske“, navela je Trivićeva na Facebook-u.

„Ako Skupština grada donese odluku o privremenom finansiranju, ova odluka može da važi najduže do 30.6. tekuće godine;

ukoliko ovakva odluka nije donesena, a u slučaju grada Banjaluka, Skupština grada nije donijela odluku o privremenom finansiranju u prethodnoj godini, privremeno finansiranje može da važi najduže do prvog kvartala tekuće godine (31.3.).

To što ministarstvo finansija praktično u svom mišljenju upućuje Skupštinu grada da eventualno krši Zakon, ukoliko ne dođe do usvajanja budžeta, to je već druga priča.

Oni, mislim na ministarstvo, bi trebali da daju mišljenje u skladu sa Zakonom, a ne da proizvoljno tumače Zakon“, istakla je između ostalog Trivićeva.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here