Naslovna Crna Hronika Detalji nazapamćenog zločina u Foči: Ubio dječaka jer otac iz straha nije...

Detalji nazapamćenog zločina u Foči: Ubio dječaka jer otac iz straha nije zaustavio automobil

0

Nakon što se vozač iz straha nije zaustavio kada ga je Borivoje Tešović (54) juče pokušao zaustaviti, napadač je pucao na automobil i ubio njegovog devetogodišnjeg sina, saznaje Srpskainfo.

zvor Srpskainfo otkriva sve detalje krvavog pohoda Tešovića i kako je izbjegnuta još veća tragedija.

Šta je motiv i zbog čega se Tešović odlučio da krene da puca po ljudima, za sada nije poznato, ali mještani pričaju da ovakav zločin se ne pamti.

– Sve je krenulo u nedjelju oko 15 časova kada je Tešović u mjestu Zavait izašao na lokalni put naoružan puškom i zaustavio vozilo. Kada je vozač vidio da stoji na putu i da u ruci ima pušku, on je stao. Tešović je zatim ušao u vozilo i zaprijetio mu puškom i naredio da ga vozi do njegove kuće – otkriva izvor Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, vozač iz straha ga je odvezao, a Tešović je iz kuće uzeo još jednu pušku i bombu i naredio toj osobi da ga vozi nazad. Ovaj vozač je zatim obavijestio policiju o ovom događaju i veliki broj policajaca je upućen na lice mjesta u potrazi za manijakom.

– Nakon toga, on je opet na lokalnom putu pokušao zaustaviti drugo vozilo. Vozač je bio sa sinom u vozilu i kada je vidio naoružanog čovjeka, prepao se i nije stao nego je pokušao pobjeći. Tešović tada iz puške kreće da puca prema vozilo. Tom prilikom nesretni dječak je pogođen i usmrćen – ističe naš sagovornik.

Odmah je o ovom događaju obaviještena policija i na lice mjesta upućene su sve raspoložive policijske snage i pripadnici Jedinice žandarmerije.

– U međuvremenu, stigla je i nova prijava policiji. Jedan od mještana je prijavio da dok je vozio da je primijetio neku barikadu na putu i kada je izašao iz vozila da je skloni, da mu je prišao Tešović sa puškom i naredio da ga vozi prema Čelebiću – kaže izvor Srpskainfo.

Dodaje da se policija odmah zaputila na to mjesto i da je on lociran u lovačkom domu.

– Policija je blokirala sve ulice i onemogućila mu da pobjegne. Pokušali su pregovarati sa njim i ubijediti ga da se preda, ali je Tešović to odbijao. Oko ponoći on je pokušao da baci bombu na pripadnike žandarmerije, ali su ga oni ubili u tom pokušaju – ističe pomenuti sagovornik.

Mještani sela Zavait i okolnih sela danas su u šoku zbog ovog događaju i ističu da je Tešović navodno imao psihičkih problema, ali da niko nije mogao očekivati da ovako nešto uradi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: