Naslovna Izdvajamo Detalji udesa u BiH: Povrijeđena tri pripadnika EUFOR-a (VIDEO)

Detalji udesa u BiH: Povrijeđena tri pripadnika EUFOR-a (VIDEO)

0
Trojica pripadnika EUFOR-a povrijeđena su u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Tuzla-Srebrenik u blizini tunela Drenik, rečeno je u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Portparolka Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić rekla je da je policiji u Srebreniku u 17.10 časova prijavljena saobraćajna nezgoda u kojoj je vozač izgubio kontrolu nad vozilom Eufora, koje je za sada iz neutvrđenih razloga izašlo iz kolovoza i udarilo u saobraćajni znak pored puta.

“Na mjesto udesa stigla je partola vojne policije EUFOR-a, kao i pripadnici Policijske uprave Srebrenik”, rekla je Sprečićeva i dodala da je tročlana posada iz vozila sanitetskim vozilom EUFOR-a prevezena u Univerzitetski klinički centar Tuzla, prenosi Srna.

Portparolka UKC-a Tuzla Ersija Ašćerić Meujedinović rekla je da su dva pacijenta zadržana na opservaciji na Klinici za hirurgiju zbog politraume, te da su pacijenti svjesni, komunikativni i trenutno stabilni.

“Treći pacijent je nakon obrade na prijemnom odjeljenju Klinike za hirurgiju i ukazane pomoći pušten na kućno liječenje”, rekla je Mujedinovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: