Naslovna Izdvajamo Đokić: „Ja se ne borim za poziciju“

Đokić: „Ja se ne borim za poziciju“

0

Članice dosadašnje vladajuće koalicije u Republici Srpskoj na sutrašnjem sastanku u Banjaluci će razmatrati personalna rješenja za novu Vladu i o rasporedu partija u budućem sistemu vlasti, najavio je za Srnu lider Socijalističke partije Petar Đokić.

Đokić je izrazio uvjerenje da će koalicioni partneri na sutrašnjem sastanku biti nešto operativniji nego na prethodnim, kada su, kako kaže, o sastavu nove vlasti razgovarali načelno, ali ne i operativno.

– Mi smo potvrdili da će ova koalicija koja je pobijedila na izborima ostati. Ta koalicija će formirati buduću vladu Republike Srpske i imati najveći politički uticaj, a da li će doći do još nekih korekcija i eventualne saradnje sa nekim drugim partijama o tome ćemo odlučivati već sutra na koalicionom sastanku – izjavio Đokić u Beogradu.

Na pitanje Srne da li kao lider partije iz vladajuće koalicije sebe vidi u novoj vladi i da li će zadržati sadašnji resor ili možda preuzeti neki drugi, Đokić je odgovorio da to pitanje još nije otvoreno, zbog čega ne želi da unaprijed govori o tome.

– Јa sam neko ko se ne bori za pozicije, već se borim za fer odnos u pogledu vršenja vlasti. Borim se da imamo usaglašenu i odgovornu politiku – naveo je Đokić.

On je ocijenio da je dosadašnja vladajuća koalicija i do sada imala odgovornu politiku, koja je pobijedila na proteklim izborima.

– Uvjeren sam da će biti koncipirana takva politika i za buduće vrijeme. To mi je mnogo važnije nego da li ću ja ili bilo ko drugi biti na nekoj poziciji – kaže Đokić.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube