Naslovna Najnovije Izbori prošli, poplave dolaze – zašto Mirko Ćurić i gradska uprava ne...

Izbori prošli, poplave dolaze – zašto Mirko Ćurić i gradska uprava ne reaguju?

0

Već dugi niz godina mještani trebinjskog naselja Vinogradi imaju problem sa oborinskom odvodnjom.

S obzirom da gradska vlast nije reagovala po službenoj dužnosti, stanovnici Ulice Vinogradske, preciznije 17 punoljetnih građana iz osam porodica predali su zahtjev, odnosno peticiju za rješavanje ovog problema.

Prošlo je skoro mjesec dana, a mještani nisu dobili nikakav odgovor, niti je došlo do bilo kakve reakcije gradske uprave.

To je već, reklo bi se, tradicionalno ponašanje gradske uprave Grada Trebinja, jer gotovo ni na jedan dopis do sada koji sam lično uputio nije bilo nikakve povratne reakcije.

Jedno u nizu ćutanja sa adrese Vuka Karadžića br. 2 jeste potpuno ignorisanje Etičke komisije časti mog dopisa još iz jula ove godine, kada se na sjednici Skupštine Grada Trebinja umjesto o problemima građana poput ovog, prioritet stavio na vrijeđanje i psovke.

Mještanima Vinograda odgovor ni ne treba, već neko iz Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove na terenu, a vremena nema mnogo jer slijedi kišni period.

Istini za volju, doduše ne u ovoj godini, nadležni zaista jesu izašli na teren, ali rješenje ovog problema i dalje se čeka.

Budžet grada Trebinja za 2023. godinu iznosi rekordnih skoro 40 miliona KM, a rebalansom za budžet u 2022. godini našlo se 39.190.324KM što je i više nego dovoljno da se izdvoji suma od par stotina, a da ne kažem hiljada maraka da se riješi ovaj problem.

Vinogradska ulica nalazi se nedaleko od Osnovne škole “Sveti Vasilije Ostroški” i veliki broj đaka upravo tom ulicom ide u školu.

Ovim putem apelujem na gradsku upravu i gradonačelnika Mirka Ćurića da hitno reaguju, te da spriječe poplavljene domove naših sugrađana.

Đorđe Vučinić/Oštro Pero Đ.V.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: