Naslovna Najnovije Đoković nakon osvajanja turnira u Beogradu: Idemo na titulu na Rolan Garosu

Đoković nakon osvajanja turnira u Beogradu: Idemo na titulu na Rolan Garosu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković istakao je nakon osvajanja turnira u Beogradu da je laka bila odluka da zaigra pred domaćom publikom i odlučno najavio pohod na novi grend slem u Parizu.

Novak Đoković je čestitao Aleksu Molčanu na veoma dobrom tenisu koji je igrao u Beogradu i otkrio tajnu svog uspjeha protiv tenisera iz Slovačke.

“Imao sam sreće što mi je Slovak trener, iako nije ovdje. Čuo sam se sa njim, pa mi je dao taktiku za polufinale i finale, pa sam se bolje spremio”, našalio se Đoković.

Zahvalio se publici koja je konačno bila prisutna na tribinama na Dorćolu i istakao da nije zažalio zbog odluke da igra u Beogradu neposredno pred put u Pariz.

“Uljepšali ste ovaj dan i dali nam polet za dalje. Moram da priznam da sam mislima već bio u Parizu, ali htio sam da osvojim ovaj trofej. Prije mjesec dana sam igrao ovdje bez publike i bila je totalno drugačija situacija. Izgubio sam u polufinalu, pa sam imao i dodatan motiv. Iako ne igram uglavnom pred grend slemove, s obzirom da su rijetke prilike da igram pred domaćom publikom i kod kuće, znajući da postoji mogućnost da vas vidim na tribinama, laka je bila odluka da zaigram i nisam se pokajao”, naglasio je Đoković.

Zahvalio se organizatorima turnira u Beogradu na čelu sa bratom Đorđem, svom timu, porodici i novom selektoru reprezentacije Srbije Viktoru Troickom.

“Idemo na titulu na Rolan Garosu”, uzviknuo je Novak za kraj.

(RTS)