Naslovna Izdvajamo Đorđe Vučinić, najmlađi poslanik u NSRS: „Velika odgovornost, radiću na otkrivanju novih...

Đorđe Vučinić, najmlađi poslanik u NSRS: „Velika odgovornost, radiću na otkrivanju novih afera“

0
Đorđe Vučinić, sa svoje 23 godine, biće najmlađi poslanik u istoriji Narodne skupštine RS, a ovaj Trebinjac, koji je svoj mandat osvojio kao kandidat Liste „Za pravdu i red Nebojša Vukanović“, poručuje da nema tremu od ulaska u najviši zakonodavni dom u Srpskoj te da će svoj mandat zasnivati na principima zaštite građanskih interesa i otkrivanja kriminalnih afera.

Trema ne postoji ni kada su u pitanju ostale „mlade nade“ XI saziva republičkog parlamenta, a oni za „Nezavisne novine“ poručuju: „Nećemo biti rijaliti političari.“

Đorđa Vučinića javnost je u pravoj mjeri upoznala prije dvije godine, kada je, takođe ispred Liste „Za pravdu i red“, kao dvadesetjednogodišnjak (21) ušao u trebinjsku skupštinu. Tada je, priznaje, bilo treme od takve vrste javnog nastupa, ali ona, kako tvrdi, sada apsolutno ne postoji.

„Ispred mene je velika odgovornost. Ne smatram to kao rijaliti šou, već kao jednu ozbiljnu obavezu. Tremu nemam. Osjećam se opušteno“, navodi Vučinić.

U naredne četiri godine, nastavlja, građani će sa njegove strane dobiti konstruktivnu diskusiju.

„Radićemo na otkrivanju novih afera. Moji saborci i ja, koji predstavljamo Klub ‘Za pravdu i red’, trudićemo se da iz nas progovori isključivo običan čovjek. Naš ključ je borba protiv kriminala i korupcije i borba za našu Hercegovinu“, kaže Vučinić.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

X