Naslovna Republika Srpska Dobojski Vodovod zbog duga uveo drakonske kazne

Dobojski Vodovod zbog duga uveo drakonske kazne

Dobojski „Vodovod“ je za neplaćenu uslugu isporuke vode potrošačima zaprijetio nizom drastičnih mjera uključujući i zabranu napuštanja granice BiH.

To komunalno preduzeće u vlasništvu grada je prema Rješenju o izvršenju odredilo redosljed, po kojem se za neplaćenu vodu prilikom izvršnog postupka dug prvo namiruje prodajom stana, poslovnog prostora, kuće ili zemljišta dužnika sve do namirenja duga.

– Druga mjera u nizu je zapljena plate, treća penzije, zatim novčanih sredstava ako ih korisnik ima bilo gde u bankama u Republici Srpskoj ili Federaciji BiH. Tek kod pete mjere sam se šokirao kada sam pročitao da će mi biti izvršena zaplena i mizernog boračkog dodatka koji primam kod Odeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Doboja – žali se jedan od potrošača koji ne želi da mu se pominje ime zbog duga, a u pandemiji je ostao bez posla i nema sredstava za plaćanje računa.

Na boračkom dodatku se ne završava spisak mjera koje je odredilo to preduzeće kako bi namirilo dug. Dužnicima zavisno od visine duga i mogućnosti namirenja potraživanja, prijete još i zapljenom i prodajom putničkog automobila, zabranom produžetka registracije vozila do namirivanja duga, pa čak i prodajom oružja ako ga korisnik ima u posjedu…

– Navedeno je da će, ukoliko se sudskim izvršiteljima onemogući zapljena pokretnih stvari, angažovati Okružni centar Sudske policije Doboj da to prinudno izvrše – nije mogao da sakrije ogorčenost jedan od dužnika tog komunalnog preduzeća.

Ipak, na kraju spiska mjera za obezbjeđenje naplate potraživanja „Vodovoda“ je i pravi „biser“. Naime, naš sagovornik je u rešenju upozoren da će komunalno preduzeće do izmirenja duga naložiti Osnovnom sudu oduzimanje putne isprave i da mu se na taj način onemogući prelazak državne granice i da se izrekne mera kojom se zabranjuje korišćenje lične karte za prelazak granice BiH.

Monopolističko ponašanje

Udruženje za zaštitu potrošača „Don“ je povodom ovog slučaja obećalo da će se pozabaviti njime i stati u odbranu potrošača u Doboju, smatrajući te mjere više nego drastičnim i u vremenu pandemije neprimjerenim.

– Slanje opomena pred tužbu potrošačima sa predviđenim rokom za javljanje, kako bi riješili problem, legalna je i dobronamjerna radnja, ali slanje opomena sa prijetnjama o oduzimanju imovine i svega drugog je monopolističko ponašanje koje je kažnjivo zakonom – kaže Murisa Marić.

(Novosti)