Naslovna Izdvajamo Dobro poznat SNSD-u! Uhapšen Ivan Begić (VIDEO)

Dobro poznat SNSD-u! Uhapšen Ivan Begić (VIDEO)

Ivan Begic
Ivan Begić, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka, danas je uhapšen i priveden u Policijsku upravu Banjaluka.
Kako saznajemo policija je Begića uhapsila ispred njegove kuće nakon što se nije odazvao na informativni razgovor u Polcijsku upravu Banjaluka.

Prilikom hapšenja policajac je rekao Begiću da ga moraju privesti u policijsku stanicu na osnovu člana 37 Zakona o unutrašnjim poslovima zato što, kako je naveo, Begić nije postupio po članu 36 Zakona o policijskim poslovima.

Begić je, bez opiranja, otišao u Policijsku upravu Banjaluka u pratnji policije.

Begić je prethodnih dana izjavio da se neće javiti na saslušanje u banjalučkoj policiji.

“Ja sam rekao da policija nažalost u svoj toj trci da nas kažnjava nije bila u stanju da mi uruči poziv za saslušanje. Nije mi poziv uručen lično, nego je ostavljen kod komšija. Iz medija sam saznao za taj poziv, a tako jednom neprofesionalnom, bahatom i bezobrazom pozivu se neću odazvati. Valjda MUP ima valjanu adresu”, izjavio je tad Begić.

“Pročitao sam u medijima da sam pozvan zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, da sam ometao i sprečavao djelovanje nekih državnih organa. Interesuje me gdje sam to radio. Mi smo spremni, ja sam spreman da se odazovem na poziv ukoliko upute poziv za saslušanje i predsjedniku Skupštine Grada Banjaluka, Mladenu Iliću, SNSD, koji je organizovao korona-žurke sa 300 ljudi, muzikom…”, dodao je Begić.

Begić je rekao kako je obavijestio policiju o tome, te tvrdi da ta okupljanja i korona-žurke nisu ‘navodni’ – nego su objavljeni i video-snimci.

“Objavio sam i snimke i dokaze. Obavijestio sam policiju na 122. Moj poziv su zaprimili, nisam obavijestio komunalnu policiju. Ono što ću uraditi i što pravni tim PDP priprema je krivična prijava zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima”, izjavio je prije par dana medijima Ivan Begić.

(BN)