Naslovna Najnovije Dodik i Džaferović primili članove Odbora za vanjsku politiku britanskog Parlamenta

Dodik i Džaferović primili članove Odbora za vanjsku politiku britanskog Parlamenta

0

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, sastanku je prisustvovao savjetnik Slaven Kovačević.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili članove Odbora za spoljnu politiku britanskog Parlamenta.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini i bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva. Razgovarano je o vanjskoj politici Ujedinjenog Kraljevstva, s posebnim akcentom na regiju Zapadnog Balkana i Bosnu i Hercegovinu.

Članovi Odbora za vanjsku politiku britanskog Parlamenta su istakli značajniji interes za situaciju u Bosni i Hercegovini, te izrazili podršku pozitivnim procesima. U ime predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, sastanku je prisustvovao savjetnik Slaven Kovačević.

U delegaciji Odbora za spoljnu politiku britanskog Parlamenta su bili Tom Tugenhat (Tugendhat), Liam Brajn (Byrne), Nil Kojl (Neil Coyle), Ališa Kerns (Alicia Kearns), Bob Silej (Seeley), Enri Smit (Henry Smith), Rojston Smit (Royston Smith), Graham Stringer, te ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild (Matthew Field).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: