Naslovna Izdvajamo Dodik i Višković najavili ekonomski bum: Obogatićemo se od litijuma i zlata!

Dodik i Višković najavili ekonomski bum: Obogatićemo se od litijuma i zlata!

0
04.05.2023., Banja Luka, Bosna i Hercegovina - U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske odrzana je konferencija za medije nakon izvanredne sjednice Vlade RS povodom jucerasnje tragedije u beogradskoj skoli "Vladislav Ribnikar" u kojoj je ucenik ubio devetero ljudi. premijer RS Radovan Viskovic Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Mi ćemo ovdje doživjeti ekonomski bum kad počemo da kopamo litijum i zlato i svi ćemo se obogatiti od tog bijelog i žutog zlata za relativno kratko vrijeme ! Sve ćemo to, naravno, kopati po svim svjetskim standardima, kao i sve ostalo što standardno radimo: tu se, recimo, otvara mogućnost ne samo da mi ovdje pravimo te litijumske baterije, nego i da otvorimo fabriku električnih vozila!

To će za početak biti jedna manja fabrika, ali će rasti iz godine u godinu, kako budemo kopali više litijuma i proizvodili više tih baterija. I naši građani će sve to moći da kupe po povoljnim cijenama i svi ćemo živjeti u novoj, ekološki čistoj zemlji“, otkrio je predsjednik Republike Sroske Milorad Dodik,gostujući u specijalnoj emisiji Javnog TV servisa „Vrijeme sreće i razonode“, zajedno sa premijerom Radovanom Viškovićem.

„Dakle, kad počnemo da proizvodimo elektromobile i baterije za njih, ja ću se odreći svih prihoda od poreza da bi građanima taj novac ostao u njihovom džepu: ja ću biti prijatelj vašeg kućnog budžeta, još veći nego što sam vam do sada bio, jer je meni briga o građanima najvažnija, a sve ostalo sam ja za sebe već postigao u životu! To će, znači, biti i socijalni bum, a ne samo ekonomski, razumijete?“, objasnio je Dodik.

„Ovaj naš socijalno-ekonomski bum će sigurno zaživjeti na mnogaja ljeta, što se kaže, jer mi imamo velike viškove jeftine struje koja, čak i kad malo poskupi, opet ostane jeftina. I bolje je onda da se vozimo na struju, a građani će trebati da ulože samo po nekih 30-60.000 maraka za elektromobil, ne znam sad baš tačno kol’ko će da košta, ali svakako će to biti jeftino, ako posmatramo dugoročno. Jer, mi ćemo otvoriti povoljne kreditne linije u IRB-u baš za finansiranje kupovine elektromobila, tako da će građani dobiti od nas i jare i pare, što se kaže.

Ne vidim da je ijedna vlast u našoj istoriji povukla ovako revolucionaran potez. Dakle, građanima preostaje samo da se prepuste ovoj litijumsko-elektrifikacijskoj groznici, da se udobno smjeste i prosto uživaju u ovom našem zajedničkom putovanju kroz vrijeme!“, naglasio je Dodik.

„Ja želim samo da dodam: kao što u Americi ima Silicijumska dolina u Kaliforniji, tako ćemo mi napraviti ne samo našu litijumsku dolinu na planini Majevici, već i našu zlatnu dolinu na planini Ozren, gdje ima puno zlata. I kad na to dodamo i zlato koje ćemo iskopati na području Jezera, Mrkonjić Grada, Čajniča i ko zna gdje ćemo ga još sve naći – možemo se slobodno prepustiti i zlatnoj groznici.

Mi ćemo sada početi da štampamo zlatne obveznice koje će građani moći od nas da kupuju po povoljnim cijenama i da tim obveznicama sami trguju na svjetskim berzama od Londona do Tokija! Zato je potrebno da nas građani podrže sto posto na lokalnim izborima, a da kazne sve one lokalne opozicione kabadahije koje se protive ovoj našoj socijalno-ekonomskoj revoluciji, pod lažnim izgovorima da ćemo mi otvaranjem rudnika litijuma i zlata uništiti životnu sredinu i raseliti ljude.

Narod mora ustati i reći ‘stop’ nenarodnoj opoziciji koja se upinje da lažima spriječi ovu našu revoluciju, a onda našem blagostanju neće biti kraja!“, objasnio je Višković.

„Ja sam sit laži ove nenarodne opozicije i njihovih lokalnih šerifa i lažnih ekologa! Ja sam ovdje glavi šerif, kad tako moram da kažem, ja i moji eksperti smo pravi ekolozi i ja odlično znam šta je ovdje najbolje za narod, a oni nek pričaju šta ‘oće, al’ će biti kako ja kažem: mi ćemo prvi u Evropi početi ovdje da kopamo litijum i onda će svi ti Evropljani dolaziti kod nas, a više niko neće odavde ići tamo kod njih. I  – tačka!“, poručio je Dodik.

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović/TV BN Foto: Ilustracija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: