Naslovna Izdvajamo Dodik pokrenuo peticiju, alI bez njega! UMJESTO NJEGA RADOVAN KOVAČEVIĆ

Dodik pokrenuo peticiju, alI bez njega! UMJESTO NJEGA RADOVAN KOVAČEVIĆ

Кovačević je rekao da je juče u Banjaluci i širom Republike Srpske spontano počelo prikupljanje potpisa za peticiju koju je pokrenuo srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te najavio da će u narednim danima ovo biti mnogo ozbiljnije širom Republike Srpske, jer se u svakoj lokalnoj i mjesnoj zajednici pokreće akcija sa sloganom „Branimo istinu, ne damo Srpsku!“.

 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poziva sve građane Republike Srpske, koji to žele, da u što većem broju u svojim gradovima, lokalnim i mjesnim zajednicama potpišu peticiju o neprihvatanju nametanja zakona od odlazećeg visokog predstavnika, izjavio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Кovačević.

On je rekao da Republika Srpska neće pristati na uvođenje verbalnog delikta u 21. vijeku i da neće pristati na to da se jedino srpskom narodu u cijelom svijetu zabranjuje pravo na slobodu mišljenja, da bude jedini narod koji će biti okarakterisan kao genocidan.

„Uvažavamo sve žrtve građanskog rata tragičnog sukoba u BiH kako je Dejtonski sporazum to definisao, ali jasno i nedvosmisleno ponavljamo – u Srebrenici se nije dogodio genocid i ne pristajemo da bilo ko, pogotovo bilo kakav visoki predstavnik, nameće zakone u BiH“, poručio je Кovačević.

On je rekao da BiH može opstati jedino ukoliko ode visoki predstavnik, ukoliko se povuku sva nametnta rješenja u BiH i ukoliko se prihvati da se izabrani politički predstavnici moraju dogovarati o sudbini i budućnosti BiH.

Кovačević je rekao da je danas u Banjaluci i širom Republike Srpske spontano počelo prikupljanje potpisa za peticiju koju je pokrenuo srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te najavio da će u narednim danima ovo biti mnogo ozbiljnije širom Republike Srpske, jer se u svakoj lokalnoj i mjesnoj zajednici pokreće akcija sa sloganom „Branimo istinu, ne damo Srpsku!“.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno dao ostavku, nametnuo je dopune u Кrivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava „negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca“.

(BN/Srna)