Naslovna Sport Basketaši i dalje savršeni bez poraza: Preko Poljske do tri od tri

Basketaši i dalje savršeni bez poraza: Preko Poljske do tri od tri

Savršen učinak basketaši Srbije žele da sačuvaju i poslije drugog dana olimpijskog turnira. Kina i Holandija su njihovu snagu osjetile na startu, a danas su morali da im čestitaju i momci iz Poljske – 15:12. Srbija posle tri okršaja na atraktivnim terenima “Aomi Urban Sports parka” ima tri trijumfa. Na sva tri meča davali su na početku lažnu nadu rivalima, a onda ubrzali ritam i overili pobjede. Naredni protivnik je Belgija danas od 8.25 po srpskom vremenu.

Premijerni nastupi trebalo bi da posluže basketašima da se što bolje spreme i uigraju za završne borbe koje su na programu u ponedeljak, utorak i srijedu. Međutim, do toga treba prvo doći. Srpski tim  je bolje otvorio suset sa Poljskom – za 26 sekundi preko Ratkova i Vasića došli su do uvodnog vođstva 2:0. Međutim, brzo je stigao odgovor rivala. Prilično je od tog trenutka bila razigrana Poljska, koja je znala da kazni svaku grešku srpskih košarkaša i povede sa 10:5.

Uozbiljili su se Dušan Domović Bulut i drugari, “kliknulo” im je da su favoriti na kompletnom turniru i da ne smiju tek tako da prepuštaju rivalima kontrolu igre. Pogađali su redom Bulut, Ratkov, Vasić, pa ponovo Bulut… Poljaci su zaustavljeni u napadu, pa se zaostatak lako topio. Bulut je donio izjednačenje 11:11, a Ratkov na asistenciju Majstorovića pogodio za vođstvo. Dva slobodna bacanja Vasića povećala su prednost na 14:11 i tada se već, i pored ogromne vrućine, u srpskom timu lakše disalo. Brzo je i overena treća pobjeda.

Sjutra će Srbija igrati sa Japanom i Letonijom, a u utorak je poslednji protivnik Rusija. Istog dana počinju četvrtfinalne bitke, a onda u sredu najvažniji okršaji, na kojima pobeda donosi medalju.

RASPORED I REZULTATI

Srbija – Kina 22:13

Srbija – Holandija 16:15

Danas

Poljska – Srbija 12:15

Srbija – Belgija 8.25

Ponedeljak

Srbija – Japan 5.00

Letonija – Srbija 8.25

Utorak

Srbija – Rusija 11.00

četvrtfinala 14.00, 15.20