24.7 C
Banja Luka

Dodik poziva na JEDINSTVO

U Banjaluci je počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o odlukama i zaključcima Predsjedništva BiH koji su veoma štetni po vitalne interese Republike Srpske.

„Srpska nema skrtivene namjere, naše djelovanje je okrenuto poštovanju slova Dejtona i interesa naroda. Opedijeljeni smo za budućnost Srpske kao uspješne i stabilne, izgradnji mira u zajednici koja funkcioniše, u kojoj će se poštovati prava svih konstitutivnih naroda, bez intervencionizma sa strane“, kazao je Dodik tokom skupštinskog obraćanja.

„On je doveo da četiri stranca vrše destabilizaciju BiH do njene totalne nefunkcionalnosti. Dejton je Republici Srpskoj dao sve elmente državnosti i zato se okupljeni oko srpskog jedinstva moramo više nego ikad boriti za poštovanje slova Dejtona i kako bi joj se vratilo sve što joj je bespravno oduzeto“, dodao je.

Dodik je rekao da očekuje jedinstvo i do sada usaglašene stavove pio pitanju odbrane interesa Republike Srpske.

„Neću biti povrijeđen ako potvrdite ranije donesenu odluku dva člana Predsjedništva BiH o otvaranju konzulata. Svjestan sam da će u javnom diskursu početi priča o podršci i nepodršci. Molim vas da me ne podržite, kada je riječ o otvaranju konzulata Rusije u Banjaluci. To znači da je Narodna skupština to odlučila, a ne Predsjedništvo BiH“, rekao je Dodik.

(BN  Foto:BN)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here