Naslovna Republika Srpska Dodik se hvali: U Srpskoj nikad više zaposlenih

Dodik se hvali: U Srpskoj nikad više zaposlenih

0

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska bilježi značajan ekonomski rast u ovoj godini, te rekordnu pokrivenost uvoza izvozom, koja je iznad 80 odsto, kao i da su očekivanja da se godina završi sa suficitom.

Dodik je istakao da je prosječna isplaćena plata u Republici Srpskoj 510 evra, čime je, kako je naveo, već premašen cilj da prosječna plata bude 1.000 KM.

– Imamo i rekord u broju zaposlenih. Nikada Republika Srpska nije imala veći broj zaposlenih, što govori o tome da se krećemo u dobrom pravcu – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Govoreći o rastu bruto domaćeg proizvoda, Dodik je podsjetio da je apsolutni iznos BDP-a, kada je vladajuća koalicija došla na vlast u Republici Srpskoj, bio 4,3 milijarde KM, a da je danas prešao 12 milijardi KM.

– Danas smo u prilici da imamo višak prihoda, koji ostvarujemo po svim prihodovnim stavkama u budžetu, zbog čega idemo na rebalans. Zahvaljujući povećanju indirektnih i direktnih poreza, mnoge opštine će imati povećane prihode – istakao je Dodik.

Sve to, tvrdi Dodik, pokazuje da je Republika Srpska na dobrom putu, stabilna, bez bojazni od problema u funkcionisanje budžeta.

– Očekujemo da ovu godinu možemo da završimo sa suficitom, što je dobra vijest za svakog – naglasio je Dodik.

(Srna)