18.7 C
Banja Luka

DODIKOV “SASTANAK” SA PUTINOM UZALUDAN! Gas u Srpskoj skuplji za 18 posto

Prirodni gas za potrošače preduzeća “Sarajevo-gas” iz Istočnog Sarajeva poskupio je od 1. decembra za 17,79 odsto i cijena za domaćinstva biće 0,8834 KM po metru kubnom sa PDV-om, izjavio je Srni direktor ovog preduzeća Slavo Krajišnik.

Krajišnik je pojasnio da je do poskupljenja došlo jer im je Kantonalno javno komunalno preduzeće “Sarajevogas” iz Sarajeva za novembar ispostavilo fakturu za isporučeni gas po većoj nabavnoj cijeni, koja za njih iznosi 0,639 KM po metru kubnom, bez PDV-a.

“S obzirom da smo već počeli podjelu računa po staroj cijeni za novembar, uspjeli smo da, uz djelomični trošak za nas, podijelimo račune sa starom nabavnom cijenom“, rekao je Krajišnik.

On je dodao da su uz decembarske račune obavijestili svoje potrošače da su zbog poskupljenja nabavke prinuđeni da povećaju prodajnu cijenu prirodnog gasa.

“Naše preduzeće nabavlja prirodni gas od `Sarajevogasa` iz Sarajeva, a za njih je uvoznik `Energoinvest` Sarajevo. Mi trenutno nemamo drugih mogućnosti nabavke ovog energenta“, rekao je Krajišnik.

Podsjećamo, prije nekoliko dana Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH nakon sastanka sa generalnim direktorom Gasproma u Rusiji, kazao je da cijena gasa ostaje ista za Srpsku.

(BN/Srna)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here