Naslovna Izdvajamo Dom naroda odbio raspravljati o ukidanju akciza na gorivo, Špirić kaže da...

Dom naroda odbio raspravljati o ukidanju akciza na gorivo, Špirić kaže da „nije poslovnički“

0

Delegat Mladen Bosić (SDS) danas je na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na kojoj se razmatra budžet institucija BiH za ovu godinu, zatražio da se konačno stavi tačka na izmjene Zakona o akcizama kojima se ukidaju akcize na naftu.

– Prije četiri mjeseca je Zastupnički dom poslao u hitnu proceduru zakon o ukidanju akciza na gorivo. Raznim se procedurama usporava i pokušava izbjeći da prije izbora to dođe na dnevni red. Ako je išta bilo hitno u našem radu, bilo je da se vlasti opredijele na direktnu pomoć građanima da ublaže krizu. Inflacija je podivljala i sve gore je stanje i sve je hitnija nužnost da se usvoji takav zakon. Predlažem da ga stavimo na dnevni red, ako neke komisije trebaju dati saglasnost, da to urade u pauzama zasjedanja – dodao je Bosić.

Međutim, o ovome se nije ni glasalo jer je predsjedavajući Doma naroda Nikola Špirić (SNSD) kazao da nije poslovnički stavljati na dnevni red nešto što je u proceduri.

Izmjene Zakona o akcizama prošle su Zastupnički dom, ali su zapele u Domu naroda jer su delegati SNSD-a bili protiv hitne, a potom i skraćene procedure usvajanja zakona, i na tome je stalo.

Zahvaljujući poslanicima SNSD-a prije nekoliko dana je i u odbijeno da se uopšte raspravlja o mjerama kojima bi se uticalo na sniženje cijena goriva.

Zlatko Miletić je u dijelu rasprave o budžetu dotakao i ovaj Bosićev prijedlog pitavši da li čekaju da gorivo bude pet KM po litri.

– Ja shvatam da ovdje pojedina gospoda, koja se vozaju službenim autima 20 godina, niti imaju privatna vozila niti idu na pumpu – dodao je Miletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: