Naslovna Politika Duško Ivić: SNSD-ova korupcija umiješana i u izbore u Prijedoru

Duško Ivić: SNSD-ova korupcija umiješana i u izbore u Prijedoru

0

SNSD-ova politička korupcija i kriminal u najbrutalnijem obliku umiješani su u izbore u Prijedoru.

– Direktor Doma zdravlja u Prijedoru Slobodan Javor, kandidat SNSD za gradonačelnika Prijedora, oslobođen je krivične odgovornosti za propadanje 1.340 vakcina protiv kovida 19 u Domu zdravlja u Prijedoru!

Vakcine su propale jer nije postojala portirska služba ili portir u ovoj zdravstvenoj ustanovi koji bi uključio agregat kad nestane struje, te je došlo do prekida hladnog lanca što je izazvalo propadanje velikog broja vakcina.

Komentarišući odluku tužilaštva, šef poslaničkog kluba DNS-a u NSRS dr Duško Ivić kaže da je krivična odgovornost prebačena na načelnika HES službe, i samim tim „kaznili“ su odgovorne, iako je, kako navodi, u svakoj  pravnoj državi direktor odgovorno lice,  samo kod nas je normalno da Javor kao odgovorno lice ne zna da u Domu zdravlja ne postoji portirska služba i da nema ko da uključi agregat u slučaju nestanka struje.

„Кljučno pitanje za Tužilaštvo glasi: – Ko bi trebalo da zna, ako ne direktor, ko vodi brigu o radnicima jedne ustanove ako ne direktor“, kaže Ivić i dodaje:

– Javnost mora da zna da je glavni uzrok propadanja vakcina u prijedorskom Domu zdravlja, koje je u tom periodu bilo izuzetno teško nabaviti, loša organizovanost ustanove, gdje se ne zna ko šta radi i šta bi trebalo da radi, pa tako direktor ne zna da u slučaju nestanka struje nema nikoga da upali agregat i nastavi rad hladnog lanca neophodnog za čuvanje vakcina.

Prema Ivićevim riječima, očigledno je da SNSD uvodi novu političku praksu oslobađanja od svake odgovornosti za svoje kadrove.

„Da li to znači da za oko 180.000 vakcina Astra Zeneka, kojima rok ističe, neće niko odgovarati ili će krivično odgovarati neki načelnici službi, kao i da li će ista situacija biti i za istek roka oko 50.000 vakcina Sputnjik V?

Da li će se propadanje ogromnog broja vakcina staviti na teret direktoru Instituta za javno zdravstvo, ili će odgovornost preuzeti ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske ili predsjednik Vlade Srpske za neznanje, neodgovornost, lošu procjenu i planiranje nabavka vakcina u Srpskoj, ili će ponovo žrtvovati nekog načelnika i niže rangiranog službenika“, konstatuje Ivić.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: