Naslovna Izdvajamo Trpila brojna zastrašivanja! Bivša supruga ministra Košarca o nasilju: Davljenje djeteta, udarci...

Trpila brojna zastrašivanja! Bivša supruga ministra Košarca o nasilju: Davljenje djeteta, udarci u potiljak

0

Istakla je neslaganje sa radom tužilačkih organa i načinom provođenja istrage, konstatujući da nijedan njen dokaz nisu uzeli u obzir

Sanja Stanković jedna je od pet građana koje danas izlažu predstavke pred Privremenom Istražnom komisijom za stanje u pravosuđu.

Istakla je neslaganje sa radom tužilačkih organa i načinom provođenja istrage, konstatujući da nijedan njen dokaz nisu uzeli u obzir.

„Udala sam se za proizvođača gljiva“

Njena krivična prijava tužilaštvu u Istočnom Sarajevu protiv njenog supruga Staše Košarca, inače ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i NN lica u Centru za socijalni rad odbijena je, na sto je uložena pritužba uredu tužioca čija odluka se i dalje čeka.

– Progutat će vas mrak, davljenje djeteta, napad na život i tijelo, udarci u potiljak, zar to nisu dokazi nasilja. Svjedočenje mog maloljetnog sina je odbačeno i anulirano naspram izjave ministra Košarca. Gledao me u oči i rekao da će naći doktora koji će naći doktora i reći da sam luda. U brak nisam stupila iz interesa, udala sam se za proizvođača gljiva, koji je u međuvremenu postao ministar. Ja sam ta koja je oduvijek bila javna ličnost – istakla je pred članovima Komisije Stanković.

Član Komisije Zukan Helez iz SDP je istakao da i iz ličnog iskustva razumije gospođu Stanković.

– Moju punu podršku imate, ja u tu vidim i moju majku , moju sestru – kazao je Helez.

Trpila brojna zastrašivanja

Alma Čolo iz SDA je izrazila punu podršku i zahvalnost gospođi Stanković koja je smogla hrabrosti da javno o svemu govori.

Stanković je istakla i da je trpila brojna zastrašivanja, da je policija zaustavljala u kasne sate tražeći njene izjave, da su je od momenta od kada je prozborila nastupili brojni prijatelji.

– Žena je za sve kriva u ovom društvu , kriva je i ta udarce, ali žena kad progovori može brda da pomjeri – zaključila je Stanković.

Predstavnički dom je dan ranije usvojio Izvještaj Istražne komisije, te je također planirana dostava tog Izvještaja nadležnim institucijama na njihovo hitno postupanje.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube