Naslovna Izdvajamo Fočanka nova Miss Earth BiH

Fočanka nova Miss Earth BiH

0

Osamnaestogodišnja Verica Mihajlović iz Foče proglašena je za ovogodišnju Miss Earth BiH, te je na ovaj način stekla pravo učešća na prestižnom svjetskom takmičenju ljepote koji će se održati u Vietnamu u novembru 2023. godine.

U izboru je učestvovalo 25 djevojaka, a Fočanka je postala 21. predstavnica BiH koja će učestvovati na pomenutom takmičenju.

Za portal Radiosarajevo.ba o ljubavi prema takmičenjima govorila je i Verica Mihajlović, koja je istakla da se ljubav prema modelingu javila već od malih nogu.

„Oduvijek sam to sanjala još kao mala. Modelingom sam počela da se bavim sa 14 godina, a ovo je bio prvi put da sam se prijavila na takmičenje“, kazala je Mihajlović, te je dodala da joj je san bio da predstavlja BiH na svjetskom takmičenju.

Prva sreća pogodila je mladu Fočanku koja je osvojila titulu miss BiH, iako se tome nije nadala. „Bilo je stvarno prelijepih djevojaka, nisam se nadala da ću na kraju osvojiti titulu“, kazala je nova miss Earth BiH za Radiosarajevo.ba.

Trud se uvijek isplati, mlada Verica je živi dokaz toga, a kako kaže za vrijeme takmičenja treme nije bilo ni na vidiku.

„Kada imate san nemate treme, sve radite s ljubavlju i ona vas pokreće. Biti na bini je nevjerovatan osjećaj, a moram priznati da se nisam nadala pobjedi“, dodala je ona.

Navela je da su pripreme za svjetsko takmičenje već u toku, a da je posebna pažnja posvećena pripremi samih videozapisa svih ljepota BiH.

Za kraj, govorila i je i o budućnosti, te je naglasila da planira da studira novinarstvo, a da će joj modeling biti hobi.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube