Naslovna BIH Fond zdravstvenog osiguranja Srpske odbio finansiranje liječenja Miloša Božovića (VIDEO)

Fond zdravstvenog osiguranja Srpske odbio finansiranje liječenja Miloša Božovića (VIDEO)

0

 

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske odbio je finansiranje liječenja Miloša Božovića kojem je potrebno oko 240.000 KM za drugu terapiju matičnim ćelijama u Rusiji.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža, koja je i pokretač humanitarne akcije, u proteklom periodu je poslala preko 80.000 mejlova na adrese svih nivoa vlasti u Srpskoj, sa molbom za uplatu finansijskih sredstava za nastavak Miloševog liječenja.

Akciji se do sada odazala samo Vlada Republike Srpske koja je uplatila 20.000 KM i jedan mala, izrazito nerazvijena opština Trnovo sa 2.000 KM.

– Dobili smo dopis od Fonda Srpske da nisu u mogućnosti podržati Miloševo liječenje jer, navodno, finansiranje liječenja matičnim ćelijama nije predviđeno zakonom – rekla je Ranko Skakavac, sekretar ove organizacije.

U ovoj, kao i u svim do sada organizovanim akcijama za Miloševo liječenje, humanost su pokazali građani Republike Srpske koji su se u velikom broju i na razne načine uključili u akciju.

Za Miloša, koji bi što prije trebalo da otputuje u Rusiju do sada je prikupljeno oko 110.000 KM.

Iz Opštinske organizacije Crvenog krsta se nadaju da će, uz pomoć dobrih ljudi, do kraja marta uspjeti da skupe potrebna sredsta.

– Veliki je problem nastavak liječenja, jer Miloš, u naredne dvije godine, treba da primi još 16 doza. Narod će pomoći, ali za institucije ne vjerujem – rekao je Skakavac.

Do kraja marta je aktivan m:tel humanitarni broj 1412, a pozivom na ovaj broj darujemo 1 KM za nastavak Miloševog liječenja.

Porodici Božović možete pomoći i uplatom novca na žiro račun broj: 5620128150302396 NLB banka Istočno Sarajevo.

Uplatom iz inostranstva IBAN: BA 395620128150302590 Aleksandar (Sreto) Božović, Akademika Petra Mandić 48, 71123

SWIFT BIC: RAZBBA22 NLB banka Milana Tepića br. 4, 78000 Banjaluka

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube