Naslovna Najnovije Francuzi u panici zbog utakmice sa Marokom, mobilisano 10.000 policajaca

Francuzi u panici zbog utakmice sa Marokom, mobilisano 10.000 policajaca

0

U Francuskoj strahuju da bi moglo da dođe do nereda i sukoba navijača poslije meča koji fudbalska reprezentacija ove zemlje igra protiv Maroka u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru

Ministar policije Žerald Darmanen je najavio da će slavlje pobjedničkog tima poslije meča obezbjeđivati deset hiljada policajaca u cijeloj zemlji, od čega će pet hiljada biti raspoređeno u Parizu, prenose svjetski mediji.

„Naši prijatelji Marokanci, kao i navijači Francuske, mogu da organizuju slavlje i naš posao nije da ih zaustavimo u tome. Ali, sve mora da se uradi tako da ne bude nereda“, rekao je Darmanen.

Zbog utakmice će saobraćaj u dijelovima Pariza biti zatvoren, kao i više stanica gradske i prigradske željeznice u glavnom gradu Francuske.

Mediji navode da u Francuskoj zvanično živi više od 800.000 Marokanaca, a procjenjuje se da ih ima oko 1,3 miliona.

Maroko je do sada u Kataru ostvario istorijski uspjeh i nakon svake pobjede navijači ove reprezentacije su slavili na ulicama Francuske slavili i u više navrata je dolazilo do sukoba sa organima reda. Vlasti opravdano strahuju za bezbjednost posebno jer će se sada u direktnom duelu boriti za plasman u finale.

Meč se igra večeras od 20 časova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: