Naslovna Najnovije General upozorava Ukrajinu: U pozadini puča je zamka za vas

General upozorava Ukrajinu: U pozadini puča je zamka za vas

0

Pokušaj puča u Rusiji se završio u subotu 23. juna u večernjim časovima kada je nakon intervencije bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, „sklopljeno primirje“ između ruskog predsjednika Vladimira Putina i vođe Vagnera, Jevgenija Prigožina.

Tenzije su se smirile, ali bivši načelnik britanske vojske Lord Danat smatra da u pozadini svega stoji velika zamka za Ukrajinu, prenosi britanski „Ekspres“.

Prigožin se sada navodno nalazi u Bjelorusiji, odnosno trebalo bi prema sporazumu koji je sklopljen u subotu u večernjim časovima, posredstvom predsjednika te zemlje, Aleksandra Lukašenka.

Prema tom sporazumu, njegove jedinice su se vratile u svoje baze u zamjenu za bezbjednosne garancije, a sam Prigožin je otišao u Bjelorusiju.

Lord Danat smatra da stvari nisu tako jednostavne i strahuje da bi Vagner mogao da udari na Kijev iz Bjelorusije.

On je to rekao u programu „Skaj Njuza“ novinarki Sofi Ridž.

„Navodno je napustio scenu i otišao u Bjelorusiju i to je sada kraj Prigožina i Vagner jedinice? Mislim da je veoma zabrinjavajući njegov odlazak u Bjelorusiju. Ono što mi ne znamo, a što ćemo otkriti u narednim satima i danima je koliko njegovih boraca je otišlo zajedno sa njim tamo. Ukoliko je otišao u Bjelorusiju zadržavši borbenu efektivu sa sobom, onda on predstavlja ozbiljnu prijetnju po bok Ukrajine koji je blizu Kijeva, a tamo je sve i počelo 24. februara (2022. godine)“, rekao je i dodao:

„Iako se čini da je ova stvar gotova, mislim da će ‘naknadni potresi‘ da odjekuju još neko vrijeme. Ukrajina mora da pazi na svoje bokove i da budu spremni za manevre da bi odbili napade koji budu možda došli iz pravca Bjelorusije“.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube