Naslovna Izdvajamo GLASALI STE GLEDAJTE! Cvijanovićeva i Đukanović u Tirani o saradnji

GLASALI STE GLEDAJTE! Cvijanovićeva i Đukanović u Tirani o saradnji

0

 – Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarali su danas u Tirani o prilikama za saradnju u energetici, vodoprivredi i daljem turističkom povezivanju.

Cvijanovićeva i Đukanović u Tirani o saradnji

Sastanak je održan na marginama Samita EU-zapadni Balkan, a sagovornici su zajednički ukazali na značaj dobrosusjedskih odnosa naročito na njihovu perspektivu na polju ekonomije, izgradnju infrastrukture i bolje saobraćajne povezanosti, saopšteno je iz Кabineta predsjednika Crne Gore.

Đukanović je čestitao Cvijanovićevoj na preuzimanju dužnosti predsjedavajuće Predsjedništva BiH.

Cvijanovićeva je visoko ocijenila odnose dvije zemlje u bilateralnoj ravni i u kontekstu integracije u EU i upućenosti jednih na druge kroz razmjenu iskustava i rezultate koje je Crna Gora ostvarila na evropskom putu.

Tokom susreta razmijenjene su informacije i o unutrašnjim prilikama u zemljama, a ocijenjeno je da je stabilnost preduslov za napredak društva i evropsku budućnost regiona.

Đukanović je istakao da se u Crnoj Gori sa prijateljstvom i poštovanjem gleda na sadašnjost i budućnost međudržavnih odnosa, na temeljima zajedničkih strateških ciljeva.

„Želimo evropsku budućnost za naše države i narode“, istakao je Đukanović.

(Srna Foto: Srna)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube