21.7 C
Banja Luka

Govedarica: Ovakav zakon kao da je pisala neka Vlada sa Baščaršije

– Ovakav zakon kao da je pisala neka Vlada sa Baščaršije ako vidimo koliko je štetan po lokalne zajednice Republike Srpske, kazao je Vukota Govedarica, šef Кluba poslanika SDS u NSRS, komentarišući predložene izmjene Zakona o geološkim istraživanjima.

On kaže da su postupci Vlade Republike Srpske u ovom slučaju neshvatljivi i kontradiktorni.

„Za ne povjerovati je da  Vlada,  koja je prije godinu dana lokalne zajednice ovlastila za postupak geološkog detaljnog istraživanja, sada izlazi sa prijedlogom odredbi  kojima se to ukida“, kaže Govedarica.

Nema nikakve sumnje, dodaje on, da neko želi da se u potpunosti izopšte lokalne zajednice iz procesa detaljnog geološkog istraživanja.

„Ovakav tekst zakona ne bi me iznenadio od neke vlade sa Baščaršije kada su u pitanju lokalne zajednice iz Republike Srpske“, kaže Govedarica.

On je stava da se interesi i mišljenja lokalnih zajednica moraju uvažavati.

„Ovo što se sada radi nije dobro zato što smatramo da lokalne zajednice trebaju učestvovati u odlukama i kada su u pitanju geološka istraživanja, ali i kada je u pitanju Zakona o koncesijama. Lokalne zajednice, kada su koncesije u pitanju treba da daju saglasnost, a ne samo mišljenje“, poručio je Govedarica.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here