Naslovna Najnovije Gradonačelnik Moskve uveo antiterorističke mjere, blokade na prilazima gradu

Gradonačelnik Moskve uveo antiterorističke mjere, blokade na prilazima gradu

0

Gradonačelnik Sergej Sobjanin je donio „antiterorističke mjere“ u glavnom gradu Moskvi zbog sve intenzivnijih sukoba između ruske vojske i plaćenika iz Wagnera.

Sobjanin je putem svog Telegram kanala da su već uvedene pooštrenje kontrole prometa na ulicama. Također je spomenuo mogućnost ograničenja velikih okupljanja.

Na autoputu Varshavskoye raspoređena su policijska pojačanja i kamioni s pijeskom. Na Jaroslavskom autoputu ostavljene su dvije trake za ulaz i policija provodi selektivne pretrage automobila.“Kao rezultat pristiglih informacija, u Moskvi se provode protuterorističke mjere za jačanje sigurnosti“, napisao je gradonačelnik Sobjanin.

Guverner moskovske regije Andrej Vorobjov također je na Telegramu napisao o pojačanim sigurnosnim mjerama. Vorobjov je pozvao građane da se, ako je moguće, suzdrže od putovanja automobilima prema južnoj Rusiji, gdje je situacija trenutno posebno napeta.Podsjećamo, u ranim jutarnjim satima plaćenici grupe Wagner pokrenli su oružanu pobunu protiv ruskih snaga, zauzevši grad Rostov na Donu, najavljujući marš na Moskvu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube