Naslovna Izdvajamo HAOS NA KOSOVU! ALBANCI IZBOLI SRPSKOG MLADIĆA! Otac pokušao da ga zaštiti...

HAOS NA KOSOVU! ALBANCI IZBOLI SRPSKOG MLADIĆA! Otac pokušao da ga zaštiti pa i njega isekli

0

U Babinom Mostu kod Obilića izboden srpski mladić u predelu vrata od strane albanske porodice.

Srpski mladić Nemanja Mitrović (19) iz Babinog Mosta kod Obilića izboden je kasno sinoć u rame i u predelu vrata od strane lokalne albanske porodice koja ih već duže vreme maltretira. Sa Nemanjom je po rukama i stomaku isečen i njegov otac Saša, koji je pokušao da odbrani sina.

Napad se dogodio sinoć na ulici, ispred njihove kuće, kada se, prema rečima Saše Mitrovića okupilo nekoliko mlađih Albanaca iz istog sela, sačekavši njegovog sina Nemanju da izađe iz dvorišta.

Otac i sin su prevezeni u KBC Priština, a tokom noći transportovani su u KBC Кosovska Mitrovica, gde je Nemanji urađena kompletna dijagnostika i on je smešten na odeljenje hirurgije. Sa njima su noćas sve vreme bili i predstavnici Privremenog organa opštine Obilić ne bi li im pružili pomoć i podršku, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

„Prema rečima očevidaca, Nemanju su napadači presreli na ulici, a reč je o porodici Šabani koja je već napala mlađeg maloletnog sina Mitrovića. Tada su ga za Uskrs presreli na ulici i pretili mu nožem, a dete tek pukom srećom nije povređeno. Avdulah Šabani je poznat po maltretiranju Srba i razbojništvu u ovom mestu, ali prolazi bez sankcija godinama. Očigledno je da za napadače na Srbe nema adekvatne sankcije i Кancelarija za КiM zahteva najstrožu kaznu za počinioca“, ističe se u saopštenju Kancelarije.

Iako je Kancelarija za KiM i prilikom prvog napada apelovala i zahtevala od međunarodnih misija da ovom slučaju pristupe najodgovornije, incident je kulminirao u otvoreno ranjavanje starijeg sina Nemanje.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube