Naslovna Izdvajamo Sve maske pale: SNSD nije za ukidanje akciza na gorivo

Sve maske pale: SNSD nije za ukidanje akciza na gorivo

0

Članovi Komisije iz SNSD-a Dušanka Majkić i Dragan Bogdanić nisu došli na sjednicu…

Zajednička Komisija oba doma Parlamenta BiH za usaglašavanje teksta Zakona o ukidanju akciza na gorivo odbila je prijedlog usvojen na Domu naroda, odnosno amandman Dušanke Majkić, koji je predviđao ukidanje akciza na samo trideset dana.

Tako je Komisija usaglasila prijedlog zakona koji je još u martu usvojen u Predstavničkom domu i koji predviđa ukidanje akciza na šest mjeseci uz mogućnost produženja za još tri mjeseca. Članovi Komisije iz SNSD-a Dušanka Majkić i Dragan Bogdanić nisu došli na sjednicu…

Predsjednik SDS-a i poslanik ove stranke u Predstavničkom domu Mirko Šarović smatra da je odluka Komisije pozitivan iskorak, ali da će konačno usvajanje ukidanja akciza na gorivo biti neizvjesno, s obzirom na to da SNSD-ovi članovi nisu bili na sjednici.

„Sada je očigledno da je SNSD jedina politička partija u BiH koja se protivi ukidanju akciza na gorivo“, ističe predsjednik i poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Branislav Borenović.

Da očekuje hitno zakazivanje sjednica oba doma Parlamenta BiH rekao je i poslanik SDP-a Saša Magzinović, ali i dodao da će, ukoliko Predsjedavajući to ne urade u razumnom roku, poslanici prikupiti potpise za sazivanje vanredne sjednice prije izbora.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube