Naslovna Izdvajamo HAOS U CRNOJ GORI! Policija odbranila Dritana od batina! Pogledajte VIDEO

HAOS U CRNOJ GORI! Policija odbranila Dritana od batina! Pogledajte VIDEO

0

Građani okupljeni ispred zgrade Radio-televizije Crne Gore u Podgorici su skandiranjem i zvižducima spriječili potpredsjednika crnogorske Vlade i lidera partije URA Dritana Abazovića da im se obrati.

Abazović im je kratko poručio da nema izborne volje bez partije URA.

Zgradu Radio-televizije Crne Gore, gdje večeras gostuje Abazović, čuva policija, a okupljeni građani uzvikuju „Uzeo si pare Dritane“, „Vrati Milu pare Dritane“.

Protestni skup povodom najave formiranja manjinske vlade i rušenja Vlade Zdravka Krivokapića počeo je u 19.00 časova ispred zgrade Vlade, odakle su se okupljeni uputili prema zgradi Radio-televizije Crne Gore.

Saobraćaj u dijelu Podgorice preko Morače je blokiran, a prethodno su građani blokirali bulevar Stanka Dragojevića.

Broj okupljenih je veći nego prethodnih dana, a sa građanima su i funkcioneri Demokrata, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović rekao je da poslanici treba da vrate mandat građanima i da budu raspisani izbori, pa da svako odluči gdje je kome mjesto.

On kaže da je nakon predaje inicijative za smjenu predsjednika Skupštine Alekse Bečića jasno da se radi da URA i SNP obezbjeđuju većinu za ovu smjenu.

Milačić je poručio da je na protest došao kao građanin i da građane ovdje niko nije okupio.

On kaže da ovdje nije u pitanju povjerenje vladi, nego očuvanje izborne volje građana.

„Moraju sve zdrave snage da se zajedno sa građanima pobune protiv ove izdaje. Ovo je ozbiljnija stvar od litija, jer se sad one izdaju. Mi sada branimo ono što je mitropolitov legat“, rekao je Milačić i dodao da „ova izdaja prijeti da destabiliše Crnu Goru“.

(Srna  Foto: Screenshot/youtube)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: