Naslovna Najnovije Hezbolah prijeti potpunom konfrontacijom ako Izrael nastavi ofanzivu

Hezbolah prijeti potpunom konfrontacijom ako Izrael nastavi ofanzivu

0

Libanska šiitska, pro-iranska organizacija Hezbolah najavila je da će, ako Izrael nastavi svoju ofanzivu u Pojasu Gaze, pojačati svoje napade na pogranične oblasti Izraela i na američke vojne baze na Bliskom istoku do „potpune konfrontacije“.

U intervjuu za američku TV mrežu NBC Njuz Naim Kasem, zamjenik generalnog sekretara Hezbolaha potvrdio je da njegova grupa učestvuje u sukobu kako bi se smanjio pritisak na Gazu i upozorio da sve češći napadi Hezbolaha na Izrael imaju za cilj da pošalju jasan signal izraelskom rukovodstvu da će proširenje kopnene operacije u Gazi imati ozbiljne posledice.

„Ako Izrael i SAD nastave na ovaj način sa svojom agresijom, eskaliraju agresiju i pogoršaju situaciju, to će dovesti do potpune konfrontacije“, upozorio je Kasem.

Portparol privremenih mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu saopštio je 6. novembra da raste zabrinutost zbog sve većeg broja poginulih civila u sporadičnim sukobima Hezbolaha i Izraela i upozorio da je primijetno da neprijateljstva izmiču kontroli u pograničnim oblastima, prenosi Tanjug.

Posljednji put sukob između šiitske organizacije Hezbolah i izraelske vojske izbio je 2006. godine, a Rezolucijom 1701 Savjeta bezbjednosti UN uspostavljen je prekid vatre u graničnom pojasu koji sada nadgleda 12.000 pripadnika mirovnih snaga iz 36 država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: