Naslovna Najnovije Hrvatski mediji pisali o proslavi: „Može li luđe?“

Hrvatski mediji pisali o proslavi: „Može li luđe?“

Milorad Dodik je juče boravio u službenoj posjeti Mostaru gdje se sastao sa političkim predstavnicima srpskog naroda u južnom dijelu BiH nakon čega se odazvao i rođendanskom pozivu lidera HDZ-a Dragana Čovića na kojem je bio između ostalog i ministar spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske, Gordan Grlić Radman.

Dragan Čović je proslavio svoj 65. rođendan, a hercegovačka javnost bruji o ogromnoj torti s grbom porodice Čović. Mnogi se zgražaju nad tortom tvrdeći da je riječ o kopiji  srednjovjekovnog kiča. Ekipu je do ranog jutra zabavljao Halid Bešlić.

O tome su izvijestili i mediji u Hrvatskoj.

Zanimljivo je i kako je Dodik došao u Mostar. On je naime, službenim helikopterom Helikopterskog servisa RS sletio na stadion Zrinjskog u Mostaru iako samo par dana ranije nije dao helikopter za gašenje požara u zapadnoj Hercegovini, a navijači Ultrasi na gostovanju u Banja Luci nisu smjeli nositi zastave sa šahovnicom.

Pojedini mediji u BiH zamjerili su ovo druženje smatrajući da je Dodik ne jednom vrijeđao Hrvate.

Upit o proslavi hrvatski mediji poslali su i Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske, odgovor se očekuje…

(Agencije)