20.7 C
Banja Luka

Huti raketama i dronovima ponovo gađali američke ratne brodove

Jemenski pobunjenici Huti gađali su jučer bespilotnim letjelicama i raketama američke razarače koji su uspjeli uništiti upućene projektile.

Napad u utorak je bio usmjeren na USS Carney, razarač klase Arleigh Burke koji je bio uključen u američku kampanju protiv pobunjenika koji su pokrenuli napade zbog izraelskog rata protiv Hamasa u Pojasu Gaze.

Napad Huta uključivao je bespilotne letelice koje su nosile bombe i jednu protivbrodsku balističku raketu, saopštila je Centralna komanda američke vojske.SAD su kasnije izvele zračni napad uništivši tri protivbrodske rakete i tri čamca sa bombama, saopštila je Centralna komanda.

Yahya Saree, glasnogovornik vojske Hutija, potvrdio je napad rekavši da su njegove snage gađale dva američka ratna broda, bez detaljnijeg objašnjenja.

„Huti neće stati dok se agresija ne zaustavi i dok se ne ukine opsada palestinskog naroda u Pojasu Gaze“, rekao je Saree.

Uprkos više od mjesec i po vazdušnih napada pod vodstvom SAD-a, Huti pobunjenici su i dalje sposobni da pokrenu nove napade.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here