33.7 C
Banja Luka

PRVA VIZUELNA POTVRDA: RUSIJA UNIŠTILA PRVI HIMARS POSLE DVE GODINE RATA! VIDEO

Iako je Rusija od kasnog proleća desetinu puta tvrdila da je uništila na desetine samohodnih višecevnih raketnih sistema H-142 HIMARS koji su ukrajinskoj vojsci dati kao vojna pomoć, tek sada je uspešno dokumentovano uništenje jednog takvog borbenog sistema.

Naime, snimak načinjen sa osmatračkog drona prikazuje jedan raketni sistem HIMARS sa vozilom za prevoz, dotur i dopunu raketama na jednom vatrenom položaju.

Napad je usledio u trenutku kada je sistem prelazio najverovatnije iz marševskog u borbeni položaj kada su ovi višecevni raketni sistemi, kao i svi drugi borbeni najranjiviji.

https://www.facebook.com/VIJESTISRPSKE2/videos/259313957228383

Snimak prikazuje trenutak pogotka i eksplozije, kao i gust dim koji je nastao. Ovo je inače prvi vizuelna potvrda da je jedan ovakav sistem uništen. Za sada je dokumentovano uništenje jednog koji je dopremljen u SAD na opravku.Iako je Rusija tvrdila da je njihova vojska uništila na desetine ovakvih sistema vizuelnih dokaza u vidu snimaka ili fotografija nije bilo. Tako da je ovo prvo dokumentovano uništenje jednog od najvrednijih trofeja rata u Ukrajini.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here