Naslovna Izdvajamo I SELAKOVI SOCIJALISTI imaju KANDIDATA za predsjednika Srpske!

I SELAKOVI SOCIJALISTI imaju KANDIDATA za predsjednika Srpske!

0

Socijalistička partija Srpske najvjerovatnije će izaći sa imenom svog kandidata za predsjednika Srpske na izborima u oktobru ove godine.

Potvrdio je ovo predsjednik Gradskog odbora SPS, Saša Kondić koji podsjeća da su rokovi za prijavu koalicija prošli, te da nisu u ni jednoj koaliciji, pa samim tim nemaju ni obavezu da podrže kandidata bilo koje političke stranke.

– Opozicija nema zajedničkih kandidata, pa je stav naše stranke da treba da imamo svog kandidata za predsjednika Srpske – naveo je Kondić za Srpskainfo.

On je podsjetio da je SPS ranije poručio da su spremni da podrže najboljeg zajedničkog kandidata opozicije, ali da je evidentno da će opozicija imati više kandidata i da nisu jedinstveni.

Kondić nije želio da otkrije ko bi taj kandidat mogao biti niti da li je to konačan stav rukovodstva stranke.

Međutim, izvor Srpskainfo iz Predsjedništva SPS ističe da ništa još nije konačno i da je stranka spremna da odustane od kandidata ukoliko se opozicija ujedini. U suprotnom, SPS će imati svog kandidata.

– Pozivamo na jedinstvo opozicije. Tražimo da gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković podrži Jelenu Trivić i da povuče Ivana Begića kao kandidata za potpredsjednika Republike Srpske. Takođe, tražimo i da DNS povuče svoje kandidate – ističe naš izvor.

Dodaje da PDP koja je prva izašla sa imenom kandidata za predsjednika Republike Srpske, takođe, nije potpisala koalicioni sporazum ni sa jednom opozicionom strankom, a rokovi u CIK su već prošli, pa se postavlja pitanje ko će sve stati iza Triviće.

Podsjećamo, svoju kandidaturu za predsjednika Republike Srpske za sada su potvrdili Jelena Trivić iz PDP, Radislav Jovičić iz DNS i prof. dr Zoran Kalinić ispred partije „Naša priča Republika Srpska“.

BONUS VIDEO

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube