Naslovna Region Incident i u Crnoj Gori: Abazovića gađali flašom

Incident i u Crnoj Gori: Abazovića gađali flašom

0

Tokom proslave Dana pobjede nad fašizmom na Cetinju danas se dogodio incident kada je iz pravca jedne grupe okupljenih građana prema premijeru Dritanu Abazoviću poletjela staklena flaša, koja je, srećom, pala ispred njega, piše podgorički list „Dan“.

Abazović je došao na događaj uz sitne provokacije pojedinaca koji su dobacivali, ali je iz pravca jedne grupe građana koji su najvjerovatnije došli iz Nikšića prema premijeru poletjela staklena flaša koja je pala ispred njega, navodi taj list.

Građani koji smatraju da je u Crnoj Gori marionetska vlast i koji su danas, kako su saopštili, na Belvederu „podigli zastavu slobode“ blokiraju puteve i ne dozvoljavaju diplomatama koji su akreditovani u Crnoj Gori da dođu na zvanični skup povodom Dana pobede nad fašizmom, navodi „Dan“.

Prema pisanju tog lista, njima se pridružio i predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak.

Na Cetinje su krenuli i predsjednik i potpredsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Slaven Radunović.

Iz Demokratskog fronta je saopšteno da su lideri i poslanici te stranke bili pozvani da na Cetinju prisustvuju proslavi Dana Evrope i pobjede u Drugom svjetskom ratu u organizaciji ambasadorke EU u Crnoj Gori Kristine Oane Pope, međutim, prilasci Cetinju bili su blokirani na dva mjesta, tako da mnoge zvanice nisu uspjele da dođu na mjesto događaja.

„Ovo je važna poruka za EU, a mi pozivamo sve međunarodne organizacije sa sedištem u CG da važne datume obeležavaju u Podgorici ili nekom drugom gradu, koji će ih dočekati bez mržnje, kao domaćin i gde su svi dobrodošli, nažalost, Cetinje više nije ništa od toga, već lokacija koja je odabrana za stecište ekstremista i fašista“, saopšteno je iz DF-a.

(Tanjug  Foto:Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: