16.7 C
Banja Luka

INCIDENT NA KOSOVU, ZLOGLASNA UČK NA TRIBINAMA: Rukometaši Borca iz Banjaluke kamenovani u Peći, na utakmici umalo LINČOVANI

Sportisti iz Republike Srpske doživili su  velike neprijatnosti u meču na Kosovu i Metohiji pod okriljem EHF

Rukometaši banjalučkog Borca kamenovani su od strane albanskih huligana u Peći! Sportisti iz Republike Srpske otišli su na Kosovo i Metohiju na revanš utakmicu drugog kola EHF Evrokupa i doživeli niz neprijatnosti.

Besa, Peć, Borac Banjaluka
foto: Printscreen/Youtube

U Borcu iz Banjaluke kažu da sve ono što se dešavalo pre i tokom utakmice protiv Bese na tribinama nikako se ne može podvesti pod sport.

Besa, Peć, Borac Banjaluka
foto: Printscreen/Youtube

– Ne bi bilo pošteno reći da se domaćini nisu potrudili da nam obezbjede sigurnost, ali nije bilo nimalo prijatno. Već kada smo došli rečeno nam je da ne smijemo izlaziti iz hotela, a sve je eskaliralo pred utakmicu. Rekli su nam da bi bilo dobro da putujemo autobusom koji su nam oni obezbedili, a kada smo stigli pred dvoranu kamenica je pogodila prozor kod koga je sedeo Aleksandar Milićević – naveli su iz Borca.

Borac Banjaluka
foto: RK Borac

Banjalučani dodaju da su se sa tribina mogle čuti pjesme koje veličaju terorističku UČK i vređaju Srbe, te da je više od 80 odsto gledalaca imalo majice na kojima je iscrtana zastava “velike Albanije”.

– Jedan od igrača je psovao majku našim igračima… Jednostavno, atmosfera je bila više nego neprijateljska, pa smo srećni što smo bez povreda došli kući izuzimajući Lukića i Kneževića, koje su ipak zaradili na terenu i brzo će se oporaviti – poručeno je iz Borca.

Banjalučani ističu da je nevjerovatno da je EHF za vođenje utakmice izabrao sudijski tandem iz Sjeverne Makedonije, te da je jedan arbitar po nacionalnosti bio Albanac. Upravo su oni dozvolili domaćim rukometašima grubu igru, često i van granica sporta i fer-pleja, tako da ne čudi što je Borac na kraju poklekao 22:29 i ispao iz daljeg takmičenja.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here