18.7 C
Banja Luka

“Inckov zakon mora da se povuče, to je jedini uslov” Dodik je ovo poručio nakon razgovora sa Palmerom i Ajhorst

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Republika Spska spremna da podrži svaku varijantu koju donesu za Federaciju BiH u vezi sa Izbornim zakonom, te naglasio da nametnuti “Inckov zakon” mora biti povučen.

Spremni smo da podržimo svaku varijantu koju donesu za Federaciju. Razgovarali smo kako da se riješi nametnuti `zakon Incka`.To mora da se povuče i to je jedini uslov – rekao je Dodik novinarima nakon sastanka Predsjedništva BiH sa predstavnikom Ministarstva spoljnih poslova SAD zaduženog za izbornu reformu u BiH Metjua Palmerom i direktorom pri Evropskoj službi za spoljne poslove Angelinom Ajhorst na kome je tema bila Izborni zakon, te strukturiranje doma naroda.

Dodao je da je zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao par dobrih stvari kao što su da nema Dejtona dva, da se ne spominje članstvo u NATO.

– Gospodin Eskobar se miješa u unutrašnje stvari ove zemlje. Poziva lidere, daje im naloge, prijeti. To je postao degutantan način – rekao je Dodik te dodao da BiH nema snage da se brani od miješanja u unutrašnjost BiH.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here