Naslovna Sport Ivica Iliev: Mislili su da nam gori, a nama finansije nikad bolje!

Ivica Iliev: Mislili su da nam gori, a nama finansije nikad bolje!

0
Fudbal Super League Season 2018-2019 FK Partizan Promocija Ivica Iliev Beograd, 23.01.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Zvanični papiri pokazuju da je klupski dug iznosio 31.000.000 evra na dan 31. decembra 2019. U međuvremenu je odradio nekoliko sjajnih izlaznih transfera, prije svega prodajama Strahinje Pavlovića Monaku (10.000.000 evra), Filipa Stevanovića Mančester Sitiju (6.500.000) i Umara Sadika Almeriji (5.000.000 plus bonusi), što je Partizanu omogućilo daleko bolju pregovaračku poziciju nego ranije.

Toliko bolju da je tokom zime odbio ponude za neke od svojih najtraženijih igrača, u nameri da im sačuva cijenu i(li) na raspolaganju treneru Aleksandru Stanojeviću.

„Imali smo nekoliko poziva: za Sašu Zdjelara, Sejdubu Sumu i Takumu Asana. Iz Turske i Rusije za reprezentativca Srbije, iz arapskog svijeta za Gvinejca, iz Turske za Japanca. Ti klubovi, pod izgovorom korone, bili su limitirani iznosima, vjerujući da Partizanu, finansijski nikad boljem u poslednjih deset godina, „gori“, ali… U startu su ih naši zahtjevi udaljili od eventualnog posla. Ponavljam, bili su spremni da plate dovoljno za neka prošla vremena, međutim, u ovom trenutku nama su Zdjelar, Suma i Asano bitniji kao igrači Partizana, nego taj novac. Hvala Bogu, ne moramo sve da prihvatimo. U poziciji smo da čekamo vrijeme finansijske stabilnosti u Evropi“, zadovoljno komentariše Ivica Iliev na stranicama Sportskog žurnala po okončanju pripremnog perioda u Turskoj.

Operativac crno-bijelih, zamišljen sponom između rukovodstva i ekipe, dodaje da se Partizan drugačije ponašao na tržitu u prelaznom roku na izmaku.

„Nismo morali da padamo pod uticaj nemaštine, spuštamo zacrtane cijene za naše igrače. Mirno čekamo ljeto i pijacu, identično turbulentnu kao 2020. Veliki dio posla uradili smo neposredno po dolasku Aleksandra Stanojevića, početkom oktobra angažovali smo šest igrača“.

Među njima i Žana Kristofa Bajbeka, od koga u Humskoj očekuje da potvrdi status bivšeg člana Pari Sen Žermena, pod uslovom da je raskrstio sa pehovima koji su ga jesenas sputavali da se predstavi navijačima.

„Bajbek je već na startu, na treninzima, pokazao kvalitet. Zato, malo smo i požurili. Stanojević je napravio program, zahvaljujući njemu dospio je do kraja priprema u solidno stanje. Protiv Desne je postigao pobjedonosni gol, na crti Ruhu izgledao još kvalitetnije. Sad je na 50 odsto. Za ozbiljan fudbal – malo. Zamislite ga na 70, 80, koliko će da bude dobar i šta će sve da nam donese. Svi stranci, izuzev Evertona i Natha, imali su traljav početak. Sadik prva dva mjeseca nije mogao da postigne gol, Tavambi su se smejali: „Kolika mu je glava“. Za Leonarda: „Ovaj ne može da stoji, dva mjeseca je bio na plaži“. Rikarda je neko nazvao rodom. Da ne pričamo o Sumi“.

Izvor: Mozzart

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: