Naslovna Izdvajamo Izdaja pod srpskom trobojkom?!

Izdaja pod srpskom trobojkom?!

0

Кomentarišući saopštenje visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbjednost Evropske unije Džozefa Borelja da je Savjet Evropske unije od 21. do 25. juna ove godine usvojio nove četiri odluke o uvođenju i produženju restriktivnih mjera Evropske unije prema Rusiji kroz Odluke 1271, 1272,1276 i 1313 i sa kojima se usklađuju i iste odluke preuzimaju Ukrajina, Sjeverna Makedonija, Crna Gora i Albanija ali i Bosna i Hercegovina, predsjednik SDS Mirko Šarović je izjavio da je to još jedan u nizu dokaza o dvostrukoj, lažnoj politici i svjesnoj obmani javnosti u Republici Srpskoj.

Šarović navodi da takvu lažnu politiku u kontinuitetu vodi vlast SNSD-a i Milorad Dodik.

„Vlast u Republici Srpskoj vara sa tezom da sankcija nema jer su sankcije Rusiji uvedene zahvaljujući pogrešnom djelovanju od strane ‘reprezentacije’ iz Republike Srpske. Politika srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama u kojoj se šutke, bez ijednog komentara, suprotstavljanja ili otpora uvode sankcije Rusiji, a po instrukciji ministarstva inostranih poslova Bosne i Hercegovine mora se demaskirati“, kaže Šarović i dodaje:

„Na ovaj način nikakvim svjesnim nečinjenjem i preduzimanjem mjera, zahvaljujući predstavnicima iz Republike Srpske u Savjetu ministara i u Predsjedništvu BiH, BiH se pridružuje svakoj sankciji EU prema Rusiji. S druge strane, konstantno član Predsjedništva BiH se lažno hvali da BiH nije uvela sankcije Rusiji i potpuno je
jasno da sa ovakvom dvostrukom politikom mora prestati i da ista mora doživjeti poraz i osudu.“

Lažni, komercijalni patriotizam treba biti raskrinkan i ogoljen kako bi javnost konačno saznala sa kim imamo posla“, poručio je Šarović.

Predsjednik SDS-a kaže da Milorad Dodik ni na jednu preuzetu odluku Evropske komisije od strane BiH o sankcijama Rusiji nije uložio nijedan pravni akt niti protest.

„Imali smo samo šutnju, a u javnosti se prikazao kao zaštitnik srpskih interesa i veliki patriota. Takva politika je izdajstvo i mora biti kažnjena, kako se kao model lažnog patriotizma i nepotrebnog srbovanja ne bi ukorjenila i ponavljala“, zaključio je Šarović.