Naslovna Najnovije IZETBEGOVIĆ SE SASTAO SA GENERALIMA: Stavljamo se na raspolaganje! ALI NE RASKIDA...

IZETBEGOVIĆ SE SASTAO SA GENERALIMA: Stavljamo se na raspolaganje! ALI NE RASKIDA KOALICIJU SA SNSD

0
Upoznali su Izetbegovića sa namjerom da se u narednom periodu sastanu sa predstavnicima svih probosanskih političkih stranaka – saopšteno je iz SDA.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se danas sa predstavnicima Udruženja generala Bosne i Hercegovine. Razgovarano je o situaciji u Bosni i Hercegovini.

– Zajednički je istaknuta važnost pružanja institucionalnog odgovora na aktuelne izazove i prijetnje sa kojima se država suočava, te jačanja kapaciteta državnih institucija. Predstavnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine su naglasili da se u punom kapacitetu stavljaju na raspolaganje institucijama Bosne i Hercegovine. Upoznali su Izetbegovića sa namjerom da se u narednom periodu sastanu sa predstavnicima svih probosanskih političkih stranaka –  saopćeno je iz SDA.

Dodaje se da je Izetbegović pozdravio poziv Udruženja generala Bosne i Hercegovine za uspostavljanje jedinstvenog političkog fronta svih probosanskih parlamentarnih stranaka po pitanju zaštite interesa države Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Udruženja generala Bosne i Hercegovine Rizvo Pleh, zamjenik predsjednika Sulejman Vranj, generalni sekretar Sadik Klinić, generali Džemal Merdan, Nedžad Ajnadžić, Ismet Alija, Enes Huseinović i Mustafa Polutak, te predsjednik Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Asim Sarajlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: