28.7 C
Banja Luka

„Jadna majko, kilavih svatova“ Vukanović izlaganje Viškovića nazvao „crnim ekspozeom tamne Vlade“

Nebojša Vukanović, šef kluba poslanika Liste za pravdu i red, poručio je da je Narodna skupština ponižena jer joj je sastav Vlade Srpske podijeljen tek kada je mandatar Radovan Višković počeo da čita ekspoze.

https://youtu.be/udVHCn-7xP0

“Jada majko, kilavih svatova”. Ovim citatom pokojnog Radovana Bjelogrlića mogao bi se opisati sastav buduće vlade. Ni jednog ministra nema iz istočnog dijela Srpske, rekao je Vukanović na počeku poslaničke rasprave o sastavu buduće izvršne vlasti Srpske.

On je pozvao Viškovića da javno kaže da li je „koruptivnim radnjama“ stekao nekretnine na Jahorini.

– Ova vlada ima jedan centar moći i to svi znamo. Nema Dike Cvijetinovića, iako je pominjan za ministra. Kažu da će biti direktor RiTE „Ugljevik“. Zašto on nije ministar nego Vojin Mitrović? Zato šo je Mitrović ucijenio SNSD da će ih napustiti ako ne bude ministar. I kažete da je uvreda kada se kaže da je ova Vlada marionetska – rekao je Vukanović, zaradivši opomenu od predsjednika parlamenta, Nenada Stevandić.

Vukanović se, ipak, nije dao omesti, pa je pitao da li je Davor Pranjić potpredsjednik Republike Srpske ili Hvatske.

– Nedavno sam gledao njegov prijem, nema zastave Srpske, ali ima zastava Hrvatske. Šahovnica. Svaka čast Hrvatima! To je njihovo umijeće, a naša slabost – rekao je Vukanović.

Potom se ponovo obratio Viškoviću, riječima: „Gdje vam je Alumnina u ekspozeu“?

– Neka ustane Zoran Stevanović i neka kaže. Ustani! – poručio je Vukanović.

– Razorili ste obrazovni sistem, a pričate o obrazovanju. Pričate o demografskoj obnovi, a sela i gradovi nestaju, a ovo je crni ekspoze tamne Vlade. Onih 100 KM koji su građani dobili pred izbore, vratiće do Nove godine s kamatom. Otišla je struja, u Trebinju je otišla i voda. Drago mi je da imamo crveno-zelenu koaliciju, da ovdje imamo jednog pripadnika Armije BiH, to je Sevlid Hurtić. Je li vam to srpstvo, gospodine Stevandiću? Gdje vojska Republike Srpske? Gdje je agencija za lijekove, usvojili smo te odluke, srbende? Ovo je crni dan za NSRS i za Srpsku – nastavio je Vukanović.

Replicirao mu je Sevlid Hurtić, nazvavši Vukanovićevo izlaganje nebulozama i pokušajima zavađanja.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here