Naslovna Izdvajamo “Jedan ga je držao, a drugi ubadao” Oglasio se otac mladića ranjenog...

“Jedan ga je držao, a drugi ubadao” Oglasio se otac mladića ranjenog na Kosovu

0

Kosovska policija je privela Albance koji su učestvovali u napadu na srpskog mladića Bobana Đuzića (19) i ranili ga nožem dok je šetao psa, prenosi RTV Plus.

Kosovska policija privela je trojicu Albanaca koji su učestvovala u napadu i istraga je u toku, kaže Bobanov otac Ivica.

– Dijete je šetalo psa. Na putu kući oni su ga napali. Ovaj od 46 godina ga je držao, a drugi ga ubo nožem. Dvije rane ima – kaže otac.

Nakon ukazane hitne pomoći u ambulanti u Vrbovcu hospitalizovan je oko 14 časova u bolnici u Pasjanu.

– Bojan je povrijeđen nožem u predjelu gornjeg dijela lopatice. Nakon prijema, pacijent je hirurški obrađen, zaustavljeno je krvarenje i urađena rendgen i ultrazvučna dijagnostika. Primljen je na odjeljenje i trenutno je van životne opasnosti – kaže dežurni ljekar u Zdravstvenom centru Gnjilane dr Bojan Đorić.

Boban je i ranije imao problema sa lokalnim Albancima, ali nikad nije bio napadnut nožem.

– Nismo ni prvi, ni posljednji. U našem selu se česti incidenti, uvijek nastradaju srpski dječaci. Ovo je jadno – kaže Bobanova majka Jasmina, prenosi Blic.

Mogila je multietničko mjesto u blizini Klokota, u Kosovskom Pomoravlju, u kojem danas žive Srbi u sedamdesetak kuća, dok je Albanaca dvostruko više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: