24.7 C
Banja Luka

Jelena Trivić podržala Vukanovića u želji da bude kandidat za člana Predsjedništva: Ne smije postojati namjera bilo koga da u tom pogledu isključi Vukana!

Jeleni Trivić, poslanici u NSRS, daju se najveće šanse za kandidaturu za predsjednika RS, na narednim opštim izborima koji će se održati u oktobru 2022. godine.

Nebojša Vukanović, njen kolega iz skupštinskih klupa, javno je izrazio želju da bude kandidat za člana Predsjedništva, poručivši da javnost od njega to očekuje i da bi je iznevjerio kada bi bilo drugačije. Jelena Trivić je gostujući na N1 televiziji govorila o Posebnoj sjednici o vraćanju nadležnosti, o tome da li Milorad Dodik ima jasan plan ili je sve farsa, ali i o tome koga vidi kao kandidata za srpskog člana Predsjedništva.

Njihova imena se sve češće u javnosti ističu kao najkvalitetnija za dvije ključne funkcije, a sve je dodatno podgrijao protest u Banjaluci kada je, nakon Vukanovića, upravo Jelena Trivić dobila najveće ovacije.

Gostujući u emisiji ”Novi dan” N1 televizije, Jelena Trivić, poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, osvrnula se na dešavanja sa Posebne sjednice na kojoj je skupštinska većina predvođena SNSD-om donijele odluke o vraćanju nadležnosti. Ona kaže da to nije samo kupovanje vremena, već i manipulisanje sopstvenim narodom.

“Ne samo da je to kupovanje vremena, nego je to govorenje neistina narodu. Nema tu stvarne namjere da se ove nadležnosti vrate. Postoje dvije ključne stvar za Republiku Srpsku koje treba riješiti. To su nametnuta Inzkova odluka i strane sudije u Ustavnom sudu, odnosno pitanje imovine za koje vjerujem da se može riješiti, ukoliko ima političke volje. Ne vidim kako se ove dvije stvari rješavaju izlaskom iz Oružanih snaga ili izlaskom iz Uprave za indirektno oporezivanje.” – rekla je Trivić.

Smatra da Milorad Dodik nema jasan plan izrazivši mišljenje da se radi o farsi i predstavi za javnost.

“Vidjeli ste da sam u jednoj rečenici ne zna šta hoće da kaže. Prvo ide: Daćemo šansu oružanim snagama, pa prepolovićemo Oružane snage, pa ići ćemo na demilitarizaciju RS… Ja više ne znam šta to znači. Očigledno je da plana nema, a suštinski kod izlaska Uprave za indirektno oporezivanje, moje pitanje je – kako ste planirali budžet za sljedeću godinu.” – zapitala se ona.

Video pogledajte ovdje!

Ovakva retorika Milorada Dodika odgovora i određenim političkim krugovima u Sarajevu jer, kako je navela, vlast u RS i FBiH u velikoj mjeri opstaju zbog širenja straha i panike.

Izvor: Moja Hercegovina

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here